Administraţie
Consiliul Județean vrea un nou depozit de deșeuri în Dolj

La începutul acestei săptămâni, a avut loc la București o întâlnire între reprezentanții CJ Dolj, Primăria Craiova, Prefectură, Agenția de Mediu, Eco Sud și Grațiela Gavrilescu, vicepremierul României, în cadrul căreia Consiliul Județean Dolj a cerut o aprobare pentru o nouă groapă de gunoi, după ce reprezentanții Eco Sud au blocat accesul mașinilor la depozitul de la Mofleni.

Consiliul Județean Dolj a adresat o cerere vicepremierul României, Grațiela Gavrilescu, prin care să se aprobe pentru județul Dolj o a doua groapă de gunoi. “Problema este în studiu, formal am primit mai multe asigurări. Vom vedea și în cursul zilei de luni, când vicepremierul va participa la Forumul Industriei Auto, la Craiova, care este situația. Vă punem pe masă tot ce știm iar dacă acest lucru se va aproba, atunci Consiliul Județean va trece cu toată forța, ca într-o perioadă foarte scurtă de timp, să realizeze această groapă de gunoi și pe marginea ei să amenajeze și stația de tratare mecano-biologică, pe care suntem obligați să o facem, probabil că va fi o investiție de peste 25 de milioane de euro. Va trebui găsită o soluție ca până se face groapa să putem depune gunoiul într-o altă locație, undeva la Olt, cu orice costuri, numai să putem să scoatem județul din această situație foarte dificilă, sanătatea oamenilor fiind pusă în pericol”, a explicat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj. Deși Eco Sud a fost înștiințată printr-o scrisoare că începând cu 1 martie vor fi aduse progresiv mașini de gunoi la groapă, accesul acestora a fost blocat de reprezentanții companiei.

“Nu ne-au primit, nu au ținut cont nici de comisarul-șef al Gărzii de Mediu, nu au semnat nici procesul-verbal, s-au întocmit actele din care reiese că nu au primit deșeurile. Toate aceste documente le-am trimis la Ministerul Mediului, la Ministerul Fondurilor Europene, la toate instituțiile, deci practic am ars și această etapă. Sperăm că vom primi aprobările necesare pentru că a fost identificată o suprafață de teren de 14 hectare pe raza comunei Sopot, amplasată foarte bine, departe de localități,  unde ar putea fi amplasată groapa permanentă sau stația de tratare”, a continuat Prioteasa.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.