Administraţie
Contractul de 15.000.000 de euro cu BERD a fost semnat

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, împreună cu Administratorul Public, Sorin Manda și Directorul BERD pentru infrastructură municipală și de mediu, Susan Goeransson au semnat ieri, la Londra, contractul de împrumut în valoare de 15.000.000 Euro destinat îmbunătățirii vieții locuitori Craiovei, prin achiziționarea de autobuze cu nivel scăzut de emisii și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice.

Reprezentanții municipalității au declarat că se vor demara procedurile pentru achiziționarea unui număr de până la 40 autobuze Euro 6, pentru reabilitarea celor două clădiri în care funcționează Primăria Craiova - fostul Hotel Palace și sediul central, precum și pentru reabilitarea mai multor corpuri ale unor instituții de învățământ: Școala Generală Sfântul Gheorghe, Grădinița Pinocchio, Grădinița Castelul Fermecat, Grădinița Paradisul Copiilor, Școala Gimnazială Ion Creangă și Colegiul Național Nicolae Titulescu. Craiova este primul oraș din Romania care aderă la programul BERD "Orașele Verzi" și vizează investiții în “proiecte verzi” din domeniul transportului public urban, al infrastructurii de apă și salubritate pentru îmbunătățirea mediului și a calității vieții în municipiu. ”Ne-ar plăcea ca Municipiul Craiova și acest nou proiect cu BERD să fie un exemplu de bune practici pentru alte orașe din România.”, a declarat Mihail Genoiu, edilul Craiovei. În cadrul acordului, BERD va sprijini elaborarea unui Plan de Acțiune care să contribuie la reducerea consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătățind calitatea mediului și a vieții în oraș. Susan Goeransson, Directorul BERD pentru infrastructură municipală și de mediu, a explicat: ”Municipiul Craiova este primul oraș din România care se alătură programului nostru pentru Orașele Verzi și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună la un Plan de Acțiune în acest scop. Implementarea proiectului va aduce beneficii tuturor locuitorilor din Craiova".

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.