Administraţie
„Craiova Transport”- aplicație modernă pentru călătorii craioveni

Reprezentanții RAT Craiova au prezentat marți, 26 noiembrie, aplicația „Craiova Transport”, un concept modern prin care craiovenii pot afla în timp real timpul de sosire al mijlocului de transport în stație, pot afla ruta cea mai scurtă și cea mai simplă, pot defini rute preferate sau pot achiziționa bilete sau abonamente direct de pe telefonul mobil. Serviciul este pus la dispoziție gratuit și se poate descărca în câteva minute de pe magazinul online al telefonului mobil.

Reprezentanții RAT Craiova mai anunță că, începând cu 15 februarie 2020, odată cu sosirea ultimei tranșe de autobuze noi, toate mijloacele de transport în comun din oraș vor fi dotate cu GPS și va putea fi finalizat sistemul de e-ticketing pentru care a fost semnat contractul în urmă cu un an. Noul sistem de cartele, tip ABT(Account Based Ticketing) prin care se anunța înlocuirea biletelor și abonamentelor, pe suport tipărit, cu cele în format electronic este încă în curs de implementare. „Vom introduce un bilet electronic prin intermediul unei aplicații de telefonie mobilă pentru cetățeni. Acest proces a început anul trecut și azi am făcut încă un pas prin introducerea acestui bilet electronic. Această aplicație este oferită gratuit, este disponibilă în magazinele online pentru telfoanele mobile. Este o aplicație mobilă care oferă în mod transparent călătorilor toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a călători mult mai facil, pentru a avea acces la toate informațiile despre timpii de așteptare în stație, traseele ți liniile disponibile, cât și posibilitatea de a achiziționa titlu tarifar, de la bilete, la abonbamente. Această aplicație vine în folosul cetățenilor Craiovei, dar este foarte utilă și pentru cei care tranzitează sau vizitează orașul și care nu au toate informațiile despre modalitățile de transport disponibile. Prin această aplicație cetățenii vor putea achiziționa titluri de călătorie cu același cost ca și la casa de bilete cu un singur click. Dacă pe traseu este un accident și se face o deviere, atunci se înștiințează călătorul pentru a-și aleagă altă opțiune sau sugestii de alternative de transport. Toate acestea sunt beneficii care s-au creat pentru călători, spun reprezentanții RAT”, a declarat Alexandru Irimia, reprezentantul Telelink. În următoarele două săptămâni vor mai fi montate zece automate noi de bilete în zonele în care sunt foarte mulți călători sau în zonele unde nu există tonete, au mai anunțat reprezentanții RAT.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.