Administraţie
Craiova va avea Plan Urbanistic General

Municipiul Craiova va avea în curând un plan urbanistic general, documentul urmând a fi realizat în viitorul apropiat. Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, susține că municipalitatea va scoate la licitație realizarea PUG-ului în scurt timp, fiind luate în discuție și limitel teritoriale ale Craiovei, o mai veche discuție între reprezentanții adminstrației publice locale din Bănie și edilii comunele din vecinătate.

Edilul Craiovei, Mihail Genoiu, a dezvăluit pentru Lupa că specialiștii din primărie lucrează la documentația pentru licitația în urma căruia se va atribui contractul pentru realizarea Planului Urbanistic General al orașului. “Planul Urbanistic General al orașului este pregătit săse urce pe SEAP. Este un document așteptat de foarte mulți ani, Adevărul este că au și evoluat lucrurile și ceea ce era valabil acum un an nu a mai fost valabil anul următor și de aceea s-a și întârziat. Tot timpul l-am corelat în pas cu cerințele și cu modernizările și la ora acesta este un PUG complex, care are și GIS și tot ce înseamnă harta a orașului și va trebui să lucrăm și la acele limite teritoriale care au fost mereu o problemă de-a lungul timpului dar de data asta sperăm să le rezolvăm și să fie în concordanță cu limitele teritoriale pentru PUG și cele de la OCPI Dolj”, a declarat, în exclusivitate, Mihail Genoiu. Prezentul Plan Urbanistic General a fost întocmit în anul 1998 și este valabil până la 30 decembrie 2018.

Se finalizează asfaltările

Primarul Mihail Genoiu susține că, în aceste săptămâni, se lucrează intens în mai multe zone ale orașului pentru a fi finalizate lucrările de asfaltare a arterelor, dar și târgul de săptămână din 1 Mai, acolo unde se toarnă asfalt, se montează borduri și se creează spații comerciale ce vor fi scoase la licitație de către societatea ce administrează piețele și târgurile din municipiul Craiova. Mai mult, Genoiu a mers pe teren pentru a verifica și alte zone ale orașului unde sunt deschise șantiere pentru a discuta cu reprezentanții constructorilor astfel încât lucrările să se finalizeze înainte de căderea primei zăpezi. “Am verificat târgul din 1 Mai unde se lucrează și pe o mare parte din el s-a turnat o mare parte de asfalt, urmează stratul de uzură. Se continuă și pe celelalte suprafețe și se finalizează montarea bordurilor. Am fost și în Valea Gangului unde lucrările sunt aproape finalizate, o zonă care acum câtva timp arăta groaznic, parcă era după bombardament, iar acum e superbă. S-au făcut scări de acces către o zonă mai înaltă unde sunt blocurile terasate și s-au făcut locuri de parcare. În zona Mitropolit Vifor Criveanu, la intersecție cu strada Rovine, mai erau străzi care nu erau modernizate. Și pe strada 1848 și toată zona se reabilitează și se finalizează în perioada imediat următoare. Se lucrează intens pe tot ce înseamnă asfaltări. S-a trecut la ridicarea a tot ceea ce erau guri de canal, tot ce înseamnă utilități, în zone pe care le-am văzut semnalate și în presă, dar și de locuitorii din Craiova, se lucrează la ele și încercăm ca în perioada de iarnă să intrăm cu totul închis. Să nu rămână trotuare sau străzi pe care să le fi început și să nu le finalizăm. Pe partea cealaltă așteptăm să se finalizeze evaluarea la acordul cadru pentru investiții străzi, pentru cele 87 de artere, pentru a putea stabili ordinea și prioritățile în anul viitor pentru realizarea lucrărilor”, a precizat Mihail Genoiu.

Cu ochii și pe alte obiective

Edilul susține că adminstrația locală este cu ochii și pe alte proiecte care ar trebui finalizate cât mai curând. Unul dintre acestea este reabilitarea Colegiului Național “Carol I”. “Așteptăm evaluarea la Carol I care este avansată și sperăm să se finalizeze anul acesta. La fel așteptăm să apară cât de curând în SEAP caietul de sarcini pentru proiectarea stadionului de atletism. Sunt câteva obiective prioritare, urgențe, la care încercăm să le grăbim ritmul. Mai este în lucru foarte avansat și Cantonamentul unde s-a preluat partea de proiectare, e în analiză. Urmează să fie avizată proiectarea în comisia tehnică și să se dea ordinul de începere a execuției să avem și cantonamentul realizat. Se repară actuala clădire și se va mai realiza o altă construcție independentă. Avansate sunt și documentațiile pentru scoaterea la licitație a reabilitării podului din parc pentru că a trecut deja o lună și un pic de când s-a avizat documentația”, a mai precizat Mihai Genoiu. Totodată, municipalitatea craioveană a scos la licitație proiectarea pentru ca aproximativ 40 de blocuri din municipiul Craiova să fie reabilitatea termic.

Actualul PUG impreuna cu PUZ Craiova Nord zona Lacul Tanchistilor sunt cercetate de DNA Bucuresti.Sunt curios ce fel de PUG va fi proiectat si adoptat din moment ce ar trebui inapoiate aproximativ 14000 de ha localitatilor invecinate.PUG actual--folosit abuzuv-nu putea fi pus in practica inca din anul 2000-fapt prevazut chiar prin documentatia aferenta.Exista pe rol la Tribunalul Dolj Dosar 7521/63/2017 privind anularea actului ilegal.Oare va fi elaborat, adoptat si folosit tot prin incalcarea legii si prin infractiuni ?
18 noiembrie 2017, 18:10
Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.