Administraţie
Genoiu: Craiova nu are probleme cu poluarea

Mihail Genoiu a venit cu lămuriri după ce Craiova a fost inclusă pe o listă cu orașe poluate care a apărut recent în spațiul public. Edilul a explicat că orașul nu se află printre cele cu risc de infrigement, iar poluarea a fost în parametrii normali, aproape tot anul. Craiova este parte a Green City Action Plan și este primul oraș în care s-a aplicat un set de politici publice și investiții în ceea ce privește protecția mediului și îmbunătățirea calității vieții.

"În anul 2019, doar în 35 de zile au fost depăşiri ale cotei maxime de poluare a aerului la Craiova. În restul zilelor, a fost în parametri normali. Staţiile, care sunt la ora aceasta în număr de cinci, funcţionează în totalitate", a precizat Genoiu. Acesta a explicat că odată cu achiziționarea autobuzelor euro 6, prin credit BERD, Craiova a primit un bonus, un proiect de green city: "acest proiect, cu finanţare BERD, în mod gratuit pentru oraşul Craiova, este primul din România în care programul prevede un plan de acţiune privind oraşele verzi". 

Proiectul este conceput pentru a ghida orașele prin intermediul a patru faze principale – de la stabilirea unui nivel de referință "orașe verzi", dezvoltarea unui plan de acțiune "orașe verzi" până la implementarea și raportarea progreselor și a rezultatelor. Metodologia ce stă la baza acestui plan de acțiune a fost elaborată de către BERD împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (“OCDE”) și cu Consiliul Internațional pentru Inițiative Locale în Sectorul de Mediu. 

"Acum sunt străzile pline de praf şi se va începe rapid spălarea străzilor pentru a elimina sursa numărul 1 de poluare a aerului. A doua sursă este cea a construcţiilor. În ultimii ani, în Craiova, se construieşte masiv. Fac apel la constructori, la Poliţia Locală, ca toate aceste construcţii, în special cele care se referă la blocuri, să fie verificate la sânge din punct de vedere al poluării”, a precizat Genoiu.

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.