Administraţie
Genoiu dorește treceri inteligente de pietoni pe strada A.I Cuza

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, susține că angajații din Primăria Craiova lucrează la documentația pentru ca strada A. I Cuza să intre într-un amplu proces de modernizare. Edilul își dorește ca lucrările să se deruleze în luna august când o mare parte din craioveni se află în concediu, astfel încât circulația rutieră să nu fie foarte afectată.

„Se fac toate documentele pentru reabilitarea străzii A.I. Cuza, de la statuia lui Carol I și până la Judecătorie. Ea va intra într-un proces de modernizare, se vor schimba covorul asfaltic, pavimentul de pe trotuare, stâlpii de iluminat, se vor face câteva treceri de pietoni inteligente, așa cum am văzut prin alte orașe. Atunci când cineva pune piciorul, noaptea, pe trecerea de pietoni, ea se aprinde prin diverse surse luminoase, pentru a deveni vizibilă. A.I. Cuza trebuie să se integreze, cumva, în zona centrală și în mediul acesta. Așteptăm păreri de la locuitori, despre cum ar trebui desfășurate aceste lucrări. Noi am prefera să se întâmple asta în perioada vacanței, circulația fiind redusă, și am vrea să consultăm lumea cu privire la cum ar fi corect să se desfășoare lucrarea, cu închiderea totală a străzii sau cu închiderea fiecărui sens pe rând. Așteptăm propunerile craiovenilor”, a precizat Mihail Genoiu. Acesta a mai precizat, într-o conferință de presă, că lucrările la strada Henry Ford s-au desfășurat într-un ritm alert. „Pe strada Henry Ford mai sunt de turnat trotuarele și sunt așteptate balizele acelea care delimitează sensurile de circulație. Este o arteră foarte frumoasă și cred că va fi cea mai frumoasă intrare din oraș atunci când va fi finalizată, iar asta se va întâmpla foarte curând”, a mai spus Mihail Genoiu.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.