Administraţie
Genoiu: “Sperăm ca în cursul lunii mai să se facă recepția”

Primarul interimar al Craiovei Mihail Genoiu speră ca noul sediu al Spitalului Municipal Filantropia să fie finalizat în cursul lunii mai, astfel fiind devansat termenul înaintat de autorități, 6 iunie. Genoiu anunță și recepția finală a lucrărilor din Parcul “Nicolae Romanescu”.

Edilul Craiovei susține că printre preocupările administrației locale se numără, în această perioadă, finalizarea recepției la Parcul “Nicolae Romanescu” și Spitalul Municipal Filantropia. “Spitalul Filantropia este la fel foarte avansat, am avut deja discuții cu proiectanții, cu constructorii, cu toată lumea ne-am întâlnit și sperăm ca termenul de execuție să fie chiar mai devreme decât de data anunțată de 6 iunie, sperăm ca în cursul lunii mai să se facă recepția. Sunt achiziționate componentele de mobilier, aparatura, doar chestiunile de mutarea personalului trebuie rezolvate”, a precizat primarul interimar. Mihail Genoiu susține că se află în plină desfășurare recepția lucrărilor din “Nicolae Romanescu”. “Comisia de recepție a Parcului Nicolae Romanescu lucrează intens, a fost și întregită zilele trecute, au mai fost solicitate două persoane de către membri comisiei, se lucrează la greu în toată suprafața parcului și ne dorim ca la sfârșitul lunii să fie funcțional. La fel de agitate sunt lucrurile și pe șantierul de la Water Parc. Zilele trecute am făcut o vizită și am constatat la ce nivel au fost făcute și am constatat care sunt cele ce mai trebuie făcute. Deja am discutat despre modul de asigurare a unui serviciu cu răcoritoare, cu diverse lucruri pentru perioada de vară, dar trebuie să ținem cont că acolo este o activitate inclusiv iarna pentru că în contractul de finanțare nu prevede niciun fel de activitate comercială. Deja discutăm tot ce înseamnă funcționalitate. Am fost în subsolul obiectivului nr. 3 unde este o întreagă industrie, foarte multe automatizări, dar și tot sistemul de supraveghere video. Toate aceste lucruri sunt în probe, se verifică, noi avem oameni acolo angrenați de a prelua și de a lua în primire astfel încât în momentul în care este gata recepția, se semnează documentele, oamenii să știe deja despre ce este vorba și cum se lucrează cu acele instalații. Este în desfășurare și restul de angajări a salvamarilor, deja s-a depus un dosar. Dacă nu se vor ocupa, se va relua procedura, pentru ca ușor să acoperim cele opt posturi”, a mai spus Mihail Genoiu.

Încasări la bugetul local nesperat de mari

Reprezentanții administrației locale susțin că municipalitatea va avea bani pentru a realiza investițiile propuse. “Bugetul local stă nesperat de bine față de toate discuțiile și temerile care au fost. La susținerea bugetului, în ședința de Consiliu Local chiar am făcut afirmația că nu am ținut cont de creșterile care vor apărea pe venituri datorită cheltuielilor cu salariile ș.a.m.d. Pot să vă spun că la nivelul lunii aprilie, față de o prevedere de 16,27 milioane lei, deja avem încasări de 24,53 milioane, mă refer la nivelul IVG, ar dacă mă duc pe bugetul de la taxe și impozite, la patru luni am avut prevederi de 68 de milioane și acum avem încasări de 79 milioane lei. Sunt diferențe pozitive foarte mari ceea ce ne va da posibilitatea să rectificăm în permanență bugetul în sensul pozitiv, de a acoperi și alte proiecte pe care le avem”, a mai spus Genoiu.

De asemenea, pe lângă problemele pe proiectele majore din oraș, Genoiu susține că în Bănie sunt deschise mai multe șantiere pentru asfaltarea unor artere. “Ne desfășurăm în forță pe partea de asfaltări, se lucrează în Craiovița Nouă, se lucrează în Brazda lui Novac, strada General Dragalina și se va extinde aria, încercăm să acoperim cât mai repede zone din Calea București, unde au rămas racorduri vechi între trotuare și proiectul european. Ne dorim să prindem aceste parcări și trotuare. Totodată, mai este acea porțiune de la sensul giratoriu din strada Tehnicii și de la biserica de pe Calea București a rămas o bucată care nu a fost prinsă pe niciunul din proiecte și ne dorim să o aducem la nivelul celorlalte artere”, a mai precizat, pentru Lupa, Mihail Genoiu.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.