Administraţie
Investiții la Clinica de Neurologie I

Sumele investite de Primăria Municipiului Craiova pentru reabilitarea Clinicii de Neurologie I se ridică la aproximativ 600.000 lei. Alți 250.000 lei au fost alocați pentru lucrări de reparații curente și igienizări, acestea fiind esențiale pentru ca actul medical să funcționeze în condiții normale. De asemenea, Clinica de de Neurologie are de astăzi un nou sistem de climatizare în valoare de 200.000 lei iar Primăria Craiova a alocat un buget special și pentru achiziționarea de frigidere, televizoare și vestiare în valoare de 150.000 lei.

Primăria Craiova a a plătit aproximativ un milion de lei pentru toate dotările Secției de neurologie 1 a Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Bănie. Asta înseamnă aparatură nouă și mobilier în saloane, igienizare, instalații de climatizare noi, dar și lucrări de modernizare a secției pentru confortul pacienților. „Sunt lucrări așa cum am zis de investiții, un sistem de climatizare pentru confortul sporit al pacienților noștri, acum temperatura este constantă atât în fiecare salon, cât și pe coridoare. Sunt lucrări de reparație și igienizări  care se referă în mod special la înlocuirea covorului medical, la înlocuirea instalațiilor electrice, la înlocuirea instalațiilor termice. La toate acestea se adaugă și achiziții de paturi noi, achiziții de televizoare, de frigidere. S-au realizat niște dressinguri între saloane, sunt niște vestiare pentru personalul secției noastre”, a declarat Anca Tudor  - manager Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. În aceeași secție se desfășoară și Programul Național de Scleroză Multiplă. „Întotdeauna am pus sănătatea craiovenilor pe primul loc și în fiecare an am alocat fonduri consistente pentru spitale și clinici. Am făcut și facem tot ce ceea ce este omenește posibil să achiziționăm aparatură de ultimă generație și să modernizăm secții. Practic, să creăm toate condițiile ca locuitorii Craiovei să se facă bine acasă și nu prin alte părți. La capitolul investiții, Clinica de de Neurologie are de astăzi un nou sistem de climatizare în valoare de 200.000 lei și, automat, vorbim de un confort sporit pentru medici, asistenți, pacienți și aparținători. Iar, pe lângă toate aceste lucrări, Primăria Craiova a alocat un buget special și pentru achiziționarea de frigidere, televizoare și vestiare în valoare de 150.000 lei, astfel încât oricine intră aici - de voie sau de nevoie - să dispună de toate condițiile de confort psihic și fizic. Acest compartient, această gândire, acest spital de recuperare neuropsihiatrică este foarte important pentru ca recuperarea să fie făcută în procent de 100% și atunci când pacientul a plecat să fie apt de ași relua viața de zi cu zi, ceea ce este cea ce ne dorim cu toții pentru că poate fiecare a trecut printr-o experiență grea cu o rudă, cu un prieten, cu un cunoscut și știm ce înseamnă acest lucru”, a explicat Mihail Genoiu, edilul Craiovei.

Secția de neurologie 1 a Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova are 17 saloane, și poate primi până la 68 de pacienți. Reabilitarea acesteia a însemnat o investiție de aproximativ 950 de mii de lei.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.