Administraţie
Investiții majore la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova

Astăzi a fost semnat contractul pentru un nou proiect european destinat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova. Proiectul "Creșterea eficenței energetice a clădirilor publice din municipiul Craiova aparținând sectorului sănătate-Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș-Craiova” are ca scop creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Craiova care aparțin sectorului de Sănătate. Valoarea fondurilor europene atrase pentru acest proiect este de 3.2 milioane de euro, termenul de execuție al lucrărilor fiind de 64 de luni.

Cele două corpuri de clădire ce fac obictul proiectului, C3, care a fost pus în funcțiune în anul 1959 și corpul C4, clădire pavilion boli infecțioase, inaugurat în anul 1980, necesită intervenții pentru creșterea eficienței energetice prin introducerea de sisteme alternative de producere a energiei. Valoarea totală a contractului este de 3,2 milioane euro, ce reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă a programului, restul de 2%, reprezentând cheltuielile neeligibile, fiind suportate de Primăria Craiova. Lucrările principale ce vor avea loc sunt izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei PVC și a celei de metal, înlocuirea conductelor de distribuție și izolarea acestora, înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu surse de lumină LED, montarea de sisteme alternative de energie: panouri solare pentru aport la prepararea apei calde menajere și panouri fotovoltaice. De asemenea, se va reface finisajul interior pe zonele de intervenție, acoperișul, vor fi schimbate circuitele electrice și va fi reparat trotuarul perimetral, instalațiile de apă rece și istalațiile de detecție incendiu.

 

„Este vorba despre o clădire în care avem o secție de pneumoftiziologie copii, iar în cealaltă sunt pe regimuri de înălțime în funcție de secțiile clinice pe care le avem pentru adulți și copii. Noi am realizat, în ultimul timp igienizarea instalațiilor, dar au beneficiat foarte mult de mentenanță. Oricum prin acest proiect urmează înlocuirea tuturot instalațiilor sanitare și a celor electrice care unele sunt de la înființare”, a explicat Adina Turcu, managerul spitalui. ‘’Valoarea totală a proiectelor depuse de Primăria Craiova este de 161.666.617 euro. Urmează să apară acea achiziție de tramvaie care este într-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, la care s-a prelungit perioada de depunere a ofertelor până la jumătatea lunii mai. Se pare că sunt foarte multe firme interesate. Din valoarea totală, singurul proiect care nu s-a depus este cel legat de Balta Cernele, cu o valoare de aproximativ cinci milioane. Am fost vineri și am văzut și eu încă o dată amplasamentul de acolo, este o zonă degradabilă. Este o investiție care trebuie făcută”, a explicat Mihail Genoiu situația proiectelor depuse de Primăria Craiova.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.