Administraţie
IPS Părinte Mitropolit Irineu a resfinţit biserica din parohia gorjeană Grui Sohodol

În prima duminică a lunii iulie şi a cincea după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei,  a fost prezent în mijlocul parohienilor din Parohia Grui Sohodol, comuna Baia de Aramă, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj.

În prezenţa numeroşilor credincioşi şi  a reprezentanţilor autorităţilor publice locale, Înaltpreasfinția  Sa a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

După cum a reieşit din Actul de resfinţire, căruia i-a dat citire părintele protopop Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu Cărbuneşti, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Grui Sohodol  a fost ridicată între anii 1993 – 1998, în locul unei capele de cimitir. Sfântul locaş a fost sfinţit în 1998, dar lucrările de pictură interioare şi exterioare, construirea unei clopotniţe din zid şi amenajarea curţii au fost finalizate anul acesta cu sprijinul enoriaşilor parohiei îndrumaţi de preotul paroh Simion Leonard Cărăuşu şi cu sprijinul Consiliului Local al Primăriei Baia de Fier.

În cuvântul de învăţătură de la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a dezvoltat câteva din învăţăturile pericopei evanghelice din Duminica a 5-a după Rusalii (Vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei, Matei 8, 28-34; 9,1) şi a subliniat faptul că Biserica, prin rugăciunile clericilor şi credincioşilor, alungă duhurile necurate care ne fac rău şi alină durerile, necazurile şi suferinţele din viaţa noastră. „Din Sfânta Evanghelie de astăzi constatăm cât de mult îl asupreşte diavolul pe om, deşi Dumnezeu i-a îngăduit să aibă numai o putere limitată asupra lui. O putere care este dată de îndepărtarea omului de Dumnezeu şi care intră în el prin patimile pe care tot diavolul le stârneşte în sufletul şi trupul său. Prin urmare, ceea ce trebuie să facem noi este să ne ferim de cel rău şi dacă ne simţim neputincioşi să cerem ajutorul lui Dumnezeu, aşa cum o facem deseori în rugăciunea domnească, când spunem: <<Şi ne izbăveşte de cel rău>>”, a spus IPS Irineu.

În încheiere, Mitropolitul Olteniei i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit la realizarea acestei sfinte lucrări şi s-a rugat Bunului Dumnezeu să le răsplătească însutit şi înmiit din darurile Sale cele bogate. Pentru implicarea deosebită în lucrarea de renovare şi înfrumuseţare a sfântului locaş, preotul paroh Simion Leonard Cărăuşu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar mai multe persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.