Administraţie
Lia Olguța Vasilescu a intrat în primărie cu ajutorul judecătorilor

Lia Olguța Vasilescu a fost prezentată, vineri de dimineață, în fața a nouă consilieri municipali craioveni drept primarul municipiului Craiova, de către secretarul general Nicoleta Miulescu. Aceasta a precizat faptul că Olguța Vasilescu a depus jurământul în camera de consiliu a Judecătoriei Craiova, deși această situație excepțională era valabilă doar în situația în care Consiliul Municipal Craiova nu ar fi fost constituit.

“Începând de astăzi sunt primarul în exercițiu al Craiovei după ce de dimineață am depus în camera de consiliu în fața judecătorului desemnat. Deci toată șarada asta că ținem ședințe, dar nu venim la ședințe, convovăm ședințe, toate lucrurile acestea care s-au întâmplat în ultima perioadă de a mă împiedica să depun jurământul, de prelua prerogativele de primar trebuie să înceteze”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la scurt timp după ce secretarul Nicoleta Miulescu a anunțat că nu există cvorum pentru ședința de îndată convocată miercuri de Mihail Genoiu.

Însă, conform articolului 150, indice 1, din OUG 57/2019 actualizată, “primarul depune jurământul prevăzut la art. 117 în prima ședință privind ceremonia de constituire a consiliului local sau în fața judecătorului delegat, în camera de consiliu, în cazul în care prima ședință privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc în termen de 60 de zile de la data alegerilor.” Reamintim cititorilor faptul că noul Consiliu Local Municipal Craiova a fost legal constituit pe 30 octombrie 2020, când au depus jurământul 21 de consilieri locali municipali craioveni.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.