Administraţie
Mai mulți bani pentru modernizarea drumului Craiova-Cetate

Vineri, 17 mai, într-o şedinţă extraordinară ,consilierii județeni doljeni au votat o hotărâre prin care se actualizează indicatorii tehnico-economici ai proiectul „Modernizare DJ 552, Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Unirea – Cetate (km 4+200 – km 71+771). De asemenea, a fost aprobată valoarea totală, actualizată, a proiectului, în valoare de 234.692.016 (inclusiv TVA).

După ce în luna februarie, Consiliul Județean Dolj a început procedura de achiziție publică pentru contractul de modernizare a DJ552, Craiova-Cetate, autoritățile au realizat că valoarea înițială estimată  este mai mică decât prețurile actualei ale pieței. Astefel, doi dintre ofertanții interesați de procedură , au comunicat că, deși intenționau să depună oferte, au renunțat din cauza creșterilor prețurilor pentru manoperă, materiale de construcții și combustibil. Ca urmare a acestei situații, pentru a se relansa acest proiect cu finanțare nerambursabilă, s-a solicitat proiectantului o actualizare, avînd în vedere creșterile de pe piața construcțiilor.  Diferența care a rezultat, o creștere de 65.336.901 de lei, trebuie să fie asigurată de către Unitatea Administrativ-Teritorială județul Dolj pe parcursul implementării proiectului, respectiv până în anul 2021.

„Este vorba de un drum care are cu siguranţă nevoie de modernizare, de o sumă importantă de bani, despre care am crezut la acea vreme că este îndestulătoare, respectiv 37 de milioane de euro. Doar că dar la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, iar specialiştii în domeniu ne-au spus că proiectul este subevaluat, pentru că, între timp, preţurile au luat-o razna, la bitum în mod special, unde s-au dublat. Salariile muncitorilor au ajuns la 3.000 de lei şi atunci am făcut eforturi mari, am ajuns la un proiectant care şi acesta s-a dat peste cap să refacă repede toate calculele şi a ajuns la o sumă de 13,5 milioane de euro pe care trebuie să o adăugăm. Acum, acest drum costă 50 de milioane de euro. Vom relua licitaţia pentru a putea începe cât mai rapid execuția la acest drum,a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.