Administraţie
Masterplanul de Deșeuri, blocat de 'găselnițe' care sunt în afara legii

Mihail Genoiu a declarat că strategia folosită de Eco Sud în încercarea de a obține un tarif mai mare pentru depozitarea gunoiului este doar o "găselniță" în afara legii și acest lucru nu ar trebui sa blocheze proiectul privind Masterplanul de Deșeuri din Dolj.

Edilul Craiovei a explicat că orice majorare a tarifului se face doar in baza unor devize și documente, iar dacă există o justificare, atunci tarifele pot fi majorate, altă variantă neputând fi luată în calcul. "Nu are nicio legătură Masterplanul de Deșeuri pe care îl derulează Consiliul Județean și Aldi Salubris cu tariful pe care îl percepe Eco Sud de la Primăria Craiova. Că folosește Eco Sud această strategie de a da accept CJ Dolj pe Masterplanul de deșeuri de a depune gunoiele la groapă, numai după ce obține tarifele, asta este o găselniță pe care o aplică, dar este un demers în afara legalității. Legalitatea majorării tarifului nu este decât fundamentarea prețului. Noi suntem deschiși de fiecare dată și am primit fundamentările de preț depuse de Eco Sud, le-am analizat, atunci când au fost corecte le-am aprobat, cand nu s-au încadrat în OUG 109 care prevede modalitatea de stabilire a tarifelor le-am respins. Deci tariful pe care Eco Sud îl negociază cu Primăria este independent de ce se întâmplă la groapa de gunoi. Din punctul meu de vedere operatorul are obligativitatea, având în vedere că aceste gropi ecologice sunt unice în județe, deci este una singură în Dolj aprobată prin legea Mediului, au obligația de a primi aceste deșeuri indiferent de evolutia negocierii tarifelor", a precizat Mihail Genoiu.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.