Administraţie
Mihail Genoiu: 2018 este culoarul pentru anii următori

Municipalitatea craioveană intenționează să modernizeze mai multe fântâni publice, monumente istorice, însă comisia care trebuie să avizele din partea Ministerului Culturii s-a autodesființat încă din luna aprilie. Prin urmare, reprezentanții Primărie Craiova are de așteptat până când inspectorii de specialitate își vor relua activitatea.

Primarul municipiului Craiova continuă proiectul Liei Olguța Vasilescu prin care s-a dorit punerea în valoare a monumentelor istorice din Bănie, prin urmare Mihail Genoiu și-a canalizat atenția spre fântânile publice. “Fântânile monumente istorice au fost în atenția noastră încă de pe vremea când doamna Lia Olguța Vasilescu era primarul Craiovei și lucrurile au fost începute încă de atunci, dovadă că fântâna Jianu a fost reabilitată, iar acum sunt în discuții fântâna Popova și Purcarului. Dacă la cea din urmă lucrurile sunt legate de toată zona pentru care am comandat un studiu de fezabilitate cu Piața Veche, unde dorim să extindem centrul istoric și ea trebuie să fie integrată în toată zona aceasta, lumea trebuie să înțeleagă că anumite lucruri merg mai greu decât ai vrea să meargă. Acestea sunt hățișurile legislației și nu pot să le ocolești pentru că ar crea după aceea probleme mult mai grave. Fiind zonă de monumente istorice, au nevoie de foarte multe avize, documente care se obțin foarte greu. (...) Fântâna Purcarului este prinsă pe proiectul cu Piața Veche și va fi reabilitată în momentul în care toate avizele se vor obține. La Fântâna Popova, lucrurile sunt mult mai clare, există un proiect pentru toate străzile din zonă și care fac obiectul unui proiect european care sperăm noi să fie suit în această vară pe sistemul electronic de achiziții al Ministerului Dezvoltării pentru a obține finanțare”, a precizat Mihail Genoiu.

 

Comisia de avizare nu mai există

Edilul din Bănie a constatat, lunile trecute, că autoritatea care trebuie să elibereze avize nu mai este funcțională, după ce membrilor comisei le-a expirat mandatul. “Săptămâna trecută, eu am fost la Guvern și am fost cu o problemă care există și este foarte urâtă pentru noi. Singura comisie pentru monumente istorice din zona Olteniei este la Târgu-Jiu. Acestei comisii i-a expirat mandatul încă de la sfârșitul lunii aprilie. Au avut o ședință extraordinară la începutul lunii mai și de atunci nu mai există comisie. Niciun aviz nu se poate lua în acest moment. Am făcut această sesizare, a făcut și comisia autodesfințată către Ministerul Culturii, a făcut și Consiliul Județean către minister și așteptăm la ora aceasta să se constituie o altă comisie ca să putem să deblocăm aceste avize. Vreau să subliniez cât de greu se înaintează în acest hățiș al avizelor când e vorba de monumentele istorice”, a precizat Genoiu.

 

Se achiziționează autobuze hibrid

Municipalitatea craioveană și-a propus să modernizeze parcul auto al societății de transport în comun, prin urmare va achiziționa noi autobuze. “Se lucrează la ora aceasta la caietul de sarcini pentru achiziția celor 30 de autobuze hibrid. De asemenea, prin BERD vor fi cumpărate alte autobuze cu Euro6, acestea sperăm să ajungă la Craiova în 2019. Sunt în lucru toate celelalte investiții de care v-am vorbit, este în evaluare acordul cadru pentru reparații școli, pentru că ne expiră anul acesta vechi și nu vrem să avem pauză, este în lucru acordul cadru pentru investiții, cele 87 de străzi, sperăm să le vină mintea participanților și să nu se mai conteste pentru că CNSC a respins contestațiile lor și sperăm să nu mai meargă într-o fază superioară. Este în derulare și evaluare acordul cadru pentru străzi pentru că expiră și acesta. Anul acesta, eu știu că cetățenii sunt nerăbdători, dar este unul în care foarte multe lucruri trebuie pregătite pe parte de documentație, este culoarul pentru anii următori și sunt foarte multe proceduri, foarte multe licitații, dar și în momentul în care ele vor fi eliberate se va trece la lucru imediat”, a mai precizat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.