Administraţie
Mihail Genoiu a pus urgențele pe agenda primarului: Water parc-ul și noul stadion al Băniei

Mihail Genoiu a câștigat funcția de primar al Craiovei pentru un mandat parțial de trei ani și se pregătește să pună în aplicare toate proiectele rămase nefinalizate și să demareze unele noi pentru dezvoltarea economică a municipiului. Printre prioritățile mandatului său, Genoiu trebuie să finalizeze situația administrativă a noului stadion, dar și să descurce problemele apărute la Waterparc, legate de lipsa personalului.

Chiar dacă nu a primit încă mandatul de primar din partea reprezentanților Judecătoriei Craiova, Mihail Genoiu a pus pe listă primele proiecte ce trebuie să își găsească o soluție imediată. “Aștept validarea de către judecătoria Craiova, după care urmează o ședință de Consiliu Local Municipal în care se va lua act de hotărârea Judecătoriei Craiova și abia după aceea încep să îmi folosesc atribuțiile de primar, în sensul de a continua anumite lucrări pe care le-am specificat în ultima perioadă”, a precizat, pentru Lupa, Mihail Genoiu. Acesta susține că una dintre urgențe este situația de la centrul agrement acvatic din Parcul Tineretului. “Sunt câteva urgențe, principala fiind legată de recepția Waterparc-ului, dar și acolo intervenția este relativ redusă deoarece comisia de recepție este suverană în această activitate, membrii ei stabilesc rapiditatea sau ritmul în care se realizează recepția, însă sunt și alte lucruri care trebuie corelate, nu sunt legate nici de proiectul european, nici de recepția în sine. Este vorba de parcarea exterioară, chioșcurile de alimentație publică, completarea schemei de personal, angajarea celor 11 posturi rămase încă vacante, aprovizionarea cu brățări, o mare parte din ele deja s-au cumpărat. Important este ca el să funcționeze cât mai repede pentru deja vara este la ea acasă și Waterparc-ul mai are câteva probleme. Trebuie neapărat să îl finalizăm”, a mai spus Genoiu.

Viitorul primar al Craiovei susține că și modul în care va fi administrat noul stadion al Băniei este o altă preocupare. “O altă urgență o reprezintă stadionul unde deja trebuie să începem discuțiile despre administrarea stadionului, despre atribuțiile pe care le are fiecare în parte. E un lucru destul de complex. Va trebui să stabilim ce se duce către clubul de fotbal ca și administrare, ce rămâne la noi, cine va administra acest stadion. Poate să fie Direcția de Patrimoniu, poate să fie Regia de Fond Locativ, poate să fie Direcția Sportivă care administrează și Waterparc-ul prin extinderea ei. Deciziile trebuie luate în timp foarte scurt pentru că recepția stadionului bate la ușă”, a subliniat Genoiu.

Acesta susține că spațiile comerciale vor fi administrate de o societate, urmând ca acest contract de concesiune să fie scos la licitație. “În mod sigur aceste spații comerciale vor fi administrate de o societate și când spun acest lucru mă refer atât la partea de hotel cât și la partea de restaurante. Acestea vor fi scoase la licitație. A fost o discuție ca un mare concern din Europa să poată să administreze tot stadionul. Un lucru mai complict și, de ce să nu recunosc, pe care personal nu îl cunosc și nu îl stăpânesc, prin urmare în lucrurile complicate și neștiute nu e bine să ne băgăm. Mai ales că noi avem și obligații față de echipa de fotbal cu care suntem asociați și trebuie să ținem cont”, a mai spus Genoiu.

Nici noua clădire a spitalului municipal nu este ignorată de viitorul șef al administrației locale craiovene. “Aș vrea să reamintesc de spitalul municipal care este deja în perioada de recepție, nu știu ultimele informații dar cred că recepția este în toi la ora aceasta și va trebui să punem foarte mult accent acolo pe autorizațiile de funcționare pentru ca el să devină imediat funcțional după realizarea recepției”, susține Genoiu. Acesta subliniază faptul că unitatea medicală are avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia, mai ales că și proiectul tehnic a primit girul specialiștilor. “La un moment dat s-a făcut o modificare pe culoarele care fac legătura între corpurile spitalului din cauză că acestea aveau o lățime care nu se încadrau în normele ISU și, prin urmare, s-a făcut o lărgire a acestor culoare, ceea ce a dus la o modificare a structurii și a îngreunat puțin derularea proiectului. Discuții au fost întotdeauna cu ISU, deci nu se poate spune că nu va primi autorizație. Și proiectul a fost autorizat de specialiștii lor. Pe durata execuției au fost consultați”, a mai spus Genoiu.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.