Administraţie
Mihail Genoiu: Clubul a consultat Primăria Craiova când a comunicat data de 10 noiembrie?”

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, susține că nu se poate vorbi deocamdată de o zi în care se va inaugura stadionul din cauza procedurilor legale ce trebuie îndeplinite. Edilul Băniei a declarat, într-o conferință de presă că reprezentanții clubului de fotbal CSU sunt cei care înaintat publicului date de inaugurare ale noii arene.

Mihail Genoiu a subliniat faptul că municipalitatea craioveană nu poate avansa o dată de inaugurare până nu sunt îndeplinite procedurile legale și noua arenă nu ajunge în proprietatea autorităților locale. „Sunt două proceduri în lucru, care amândouă trebuie să se întâlnească într-o zi. După ce s-au întâlnit, putem discuta de data inaugurării stadionului. Una este recepția stadionului, la care lucrează o comisie de recepție în care sunt persoane de la beneficiar, de la toate instituțiile statului implicate – ISC și ISU. Comisia de recepție este suverană, este precum o instanță sau echipa de arbitri, ea stabilește și momentul în care se încheie recepția și felul în care se încheie recepția. Până când această comisie de recepție nu va semna un proces-verbal de recepție, nu putem să discutăm de o dată certă a inaugurării stadionului. Cealaltă procedură este lansată de primărie în privința evenimentului care va trebui să aibă loc. Și această procedură este pe un circuit despre care, la fel, nimeni nu poate să-l zorească sau să-l întârzie și își urmează cursul lui, așa cum prevede legea. În momentul în care aceste două evenimente se finalizează, în secunda doi putem vorbi despre inaugurarea stadionului. În toată această perioadă, rețineți un lucru că niciodată nu am afirmat o dată certă de inaugurare a stadionului. Au fost alte structuri și persoane care au declarat. Nu ascund faptul că și noi ne dorim ca toții craiovenii, ca toți oltenii să dorim să se întâmple cât mai repede. Este o nerăbdare copilărească, dar normală a fiecărui craiovean, și este și a noastră să îl vedem inaugurat și să vedem, din nou, echipa pe cel mai frumos stadion din țară, iar lucrul acesta să se întâmple cât mai repede. Dar cu acele mențiuni, în momentul când totul este pus la punct”, a precizat Mihail Genoiu.

 

Deficiențele remediate în timpul recepției

Edilul craiovean susține că reprezentanții CON –A au mai lucrat și în perioada efectuării recepției pentru a elimina eventualelor deficiențe descoperite de comisia care realizează recepția lucrărilor. “Recepția la stadion este avansată, în sensul că s-au constatat, și pe măsură ce s-au constatat anumite deficiențe – ele fiind de amănunt, simple – constructorul le-a și remediat și remediază la ele. Dacă la sfârșitul recepției, constructorul va elimina toate deficiențele constatate, atunci nu este nici un motiv ca recepția să fie avizată favorabil. Nu aș putea să vă spun în procente. Având în vedere că o săptămână deja a trecut, putem vorbi că 25%, 30% sau chiar 40% este realizată. Nu pot să dau amănunte, fiindcă nu le știu, dar am înțeles că au fost anumite lucruri legate de automatizarea instalației de declanșare la incendiu. Nu am auzit să fie probleme cu structura de rezistență a stadionului și nici nu cred că sunt astfel de probleme atâta timp cât, în permanență, la orice fază a lucrării, a fost prezent Inspectoratul de Stat în Construcții. Refuz să cred că după ce au apărut în presă atâtea discuții, ISC-ul nu s-a dus fix pe ele să le verifice. Și, mai mult, după ce le-a verificat să își mai pună și semnătura că e ok. Deci refuz să cred că ar fi astfel de probleme”, a mai spus edilul Craiovei.

 

Nu se știe daca va fi sau nu 10 noiembrie

Mihail Genoiu nu este sigur nici dacă meciul amical între CSU Craiova și echipa Slavia Praga se va disputa pe noua arenă pe data de 10 noiembrie așa cum au stabilit reprezentanții clubului de fotbal din Bănie. „Pe 10 noiembrie este meci stabilit cu Slavia Praga. Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine. Din punct de vedere al primăriei, ele nu pot să fie o certitudine decât în momentul când se întâmplă cele două proceduri. E ca și cum aș spune eu cum se termină meciul, nici arbitrii nu știu cum se termină. Toată lumea își dă cu presupusul, dar eu nu pot să dau decât o certitudine, ori certitudinea o dau în momentul când procesul-verbal este semnat. Clubul de fotbal a consultat Primăria Craiova când a comunicat data de 10 noiembrie?”, a concluzionat Mihail Genoiu.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.