Administraţie
Mihail Genoiu: În 2018, vom merge puternic pe investiții

Construirea primului bloc din cartierul chinezesc, clădirea Colegiului “Carol I”, finalizarea stadionului de atletism sunt doar câteva dintre obiectivele pe care municipalitatea craioveană dorește să le finalizeze în anul 2018. Pe lângă acestea, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a pregătit și o altă listă de investiții care vor fi finanțate de la bugetul local al Băniei, cuantumul acestuia în 2018 fiind aproximativ egal cu cel din 2017.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, și echipa din administrația publică locală craioveană au avut, la început de an, mai multe discuții pentru a stabili prioritățile municipalității în 2018. În prima parte a noului an, Genoiu dorește să fie finalizate o parte din proiectele începute în 2017, dar și demararea unor investiții noi. “Se lucrează deja la bugetul pentru 2018, am luat în calcul tot ce este noutate pe legea bugetului, faptul că Guvernul va asigura bugetul la nivelul anului 2017 cu privire la acea echilibrare în două etape, una care se va face în primul trimestru și alta care se va face la jumătatea anului, asta înseamnă că diferențele dintre cotele IVG de la nivelul anului 2017, când erau de 41,75 la sută, la nivelului 2018 – 43 la sută dar aplicate la un IVG mult mai mic datorită scăderii impozitului de venit de la 16 la zece la sută, vor fi echilibrate, asta înseamnă că ne vom menține o cotă a investițiilor la nivelul anilor anteriori, de 14 la sută”, a explicat Genoiu situația financiară și previziunile pentru Craiova în anul 2018.

 

Bani pentru spitale, străzi și Colegiul “Carol I”

Edilul susține că investițiile vor fi extinse în mai multe domenii, precum infrastructură, sănătate dar și sistemul educațional. “Vom investi tot în ceea ce înseamnă licitații aflate în derulare, unele au fost finalizate la care există constructori, precum este la cantonamentul din Lunca Jiului, altele sunt în fază de proiectare, precum stadionul de atletism, alte licitații sunt în evaluare și mă refer la Colegiul <<Carol I>>, mă refer la acordul cadru pentru investiții străzi. Și, bineînțeles vor veni fondurile europene ca la ora asta este deja încărcat în sistem proiectul pentru Casa Rusănescu, monument istoric cunoscut drept Casa Căsătoriilor, sunt deja încărcate în SEAP licitațiile de proiectare la 46 de blocuri cu reabilitare termică, s-au depus temele pentru tot ce înseamnă achiziție de autobuze, tramvaie și tot ce este pentru reabilitare linie de tramvai în AXA 4.1, și multe alte altele printre care enumăr reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase, Liceul Auto, multe alte licee și grădinițe, Vom merge puternic pe investiții”, a declarat, pentru Lupa, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

Va fi construit primul bloc în cartierul chinezesc

Edilul Craiovei nu uită una dintre promisiunile făcute la începutul mandatului său de primar, și anume finalizarea primului imobil din cartierul de pe strada Caracal. “Avem prevăzuți banii pentru construirea primului bloc din cartierul chinezesc în așa fel încât să încercăm să derulăm foarte rapid lucrurile astfel încât la sfârșitul anului să fie și execuția gata. Am avut în discuții la ultima ședință cu Executivul și cu echipa care se ocupă de această strategie ideea de a face locuințele cu finisaje sau fără ele. S-a cristalizat ideea de a construi fără finisaje, ele fiind lăsate la latitudinea cumpărătorului și astfel și efortul financiar pentru cumpărător va fi mai mic în momentul în care îl va achiziționa fără finisaje. Asta înseamnă că vom bugeta cel puțin un bloc în 2018”, a precizat Mihail Genoiu. Primele locuințe vor fi puse la dispoziția angajaților Ministerului Apărării Naționala care și-au dorit achiziționarea de noi locuințe și s-au înscris pe liste înainte de demararea lucrărilor efectuate de chinezii de la Shandong.

“Pregătim mai mult terenul pentru partea a doua a anului și începutul anului 2019 în forță pentru că încă suntem în perioada de derulare a licitațiilor pentru execuție” – Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.