Administraţie
Mihail Genoiu, primar interimar al Craiovei după demisia Liei Olguța Vasilescu

Viceprimarul Craiovei Mihail Genoiu a preluat conducerea interimară a administrației locale din Bănie. 17 dintre cei 21 de consilieri prezenția la şedința de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova l-au desemnat pe acesta primar interimar interimar. 

Mihai Genoiu a fost nominalizat de consilierii social-democrați din Consiliul Local Municipal Craiova să preia atribițiile de primar interimar. "Dacă îmi doresc ceva cu ardoare, îmi doresc să văd din ce în ce mai mulți craioveni cu zâmbetul pe față. Mulțumesc colegului meu Adi Cosman pentru propunere, susținere și pentru încrederea pe care mi-a acordat-o și dumneavoastră, tuturor celor care mi-ați acordat votul și încrederea dumneavoastră în această zi. Vreau să mulțumesc în mod special doamnei primar Lia Olguța Vasilescu, pentru tot ceea ce a făcut în această perioadă, pentru locul în care ne-a adus și mai ales pentru faptul că a redat demnitatea și mândria de a fi craiovean. Din ce în ce, aud mai mulți oameni care vin în Craiova, care sunt stabiliți sau care sunt plecați pentru o perioadă în alte părți și care încep să spună că sunt mândri să fie craioveni, lucru pe care nu îl mai auzisem în ultimul timp. Tenacitatea și motorul pe care l-a reprezentat în această perioadă este recunoscut de toți funcționarii din primărie. Optimismul, dorința de a învinge și dorința de a realiza au fost principalii factori care au făcut ca, în această perioadă, în orașul Craiova să se realizeze lucruri pe care, altă dată, le credeam povești. Cred că este perioada în care diferența față de multe orașe din țară care se dezvoltaseră destul de puternic în cei 22 de ani de la Revoluție a făcut să se reducă acest decalaj și să avem din nou speranța și dorința de a lupta în a rămâne în primele orașe din România", a declarat Mihail Genoiu, în plenul Consiliului Local Municipal Craiova. Noul primar interimar a precizat că prioritățile administrației locale craiovene vor fi cuprinse în bugetul municipalității pentru anul 2017. "Principalul lucru de care mă voi ocupa și ne vom ocupa în perioada imediat următoare este stabilirea bugetului pentru anul 2017, prioritățile, lucru pe care îl vom face împreună, ne vom consulta la tot ceea ce înseamnă priorități. Pentru că sunt lucruri de mare amploare care trebuie terminate, cum este spitalul 《Filantropia》și lucrări care sunt deja începute încă din cursul anul 2016 și trebuie finalizate și lucrări foarte importante pe care trebuie să le demarăm împreună în cursul anului 2017. Este vorba de Liceul „Carol I”, pe care toți ne dorim să îl vedem altfel, e vorba de Opera Română, e vorba de sediile primăriei și multe alte lucrări pe care, împreună, le vom demara în această perioadă", a mai precizat Genoiu. 

Noul primar interimar al Craiovei a candidat la alegerile locale din 2016 din partea UNPR, el fiind unul dintre consilierii municipali apropiați ai Liei Olguța Vasilescu, aceasta susținându-l pentru poziția de viceprimar al Craiovei.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.