Administraţie
Mihail Genoiu: Suntem în procedură de actualizare a mai multor proiecte

Podul din Pacul “Nicolae Romanescu”, clădirile în care funcționează Primăria Municipiului Craiova și Colegiul Național “Carol I” și Opera Română Craiova sunt doar câteva din proiectele la care au lucrat în ultimele luni reprezentanții municipalității craiovene. Multe dintre obiective se doresc a fi realizate pe fonduri europene.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, susține că printre prioritățile municipalității se numără reabilitarea clădirii unde funcționează Colegiul Carol I și Opera Română din Craiova, care va ajunge la Compania Națională de Investiții. “Este în procedură partea de reactualizare a studiului de fezabilitate și în fază destul de avansată, sperăm ca în câteva să se finalizeze și această procedură și să se facă reactualizarea studiului de fezabilitate după care se trece la procedura de scoatere la licitație a execuției. Undeva în anul 2018 noi sperăm să se înceapă lucrările la Carol I – Opera Română de Compania Națională de Investiții”, a explicat Genoiu. Edilul susține că și stadionul de atletism trebuie finalizat cât mai curând și se fac demersuri în acest sens.  “La stadionul de atletism am avut o întâlnire cu proiectanții care au câștigat. Ei au fost puși în legătură cu consultantul german al Federației Internaționale de Atletism, termenul este  de cinci luni pentru proiectare, dar am fost asigurați că va fi redus  de așa natură încât să fie predat cât mai repede și să putem finaliza până la sfârșitul verii și execuția, să avem deja lucrări în acest an”, a mai subliniat Mihail Genoiu. Municipalitatea craioveană trebuie să găsească soluții pentru reabilitarea clădirilor unde funcționează Primăria Craiova, însă imobilele, pentru a fi finanțate de BERD vor fi incluse într-un proiect mai amplu. “Puțin mai complicat este studiul de la sediul Primăriei și cel de la Palace, unde discuțiile cu BERD sunt puțin mai complicate, mergem în paralel. Suntem în procedură cu actualizarea celor două proiecte dar și în discuții pentru finanțarea lor de către BERD. Așteptăm o comisie de la BERD care să vină și să stabilim și alte obiective pentru a fi prinse pe o anumită axă, trebuie să fie integrate într-un proiect mai amplu. Adică, nu pot fi gândite izolat ci introduse într-un proiect și cu alte clădiri”, a mai precizat primarul Craiovei.


 

Se continuă lucrările în Parcul Romanescu


 

Mihail Genoiu a identificat sursa de finanțare pentru reabilitarea podului suspendat din Parcul Nicolae Romanescu. Numai că procedura este un pic mai dificilă. “La fel de avansat este și procedura de execuție și proiectare podul din Parcul Nicolae Romanescu. La acest obiectiv este posibil ca pe lângă ceea ce facem acum să realizăm un nou proiect de fonduri europene, cu o procedură puțin mai complicată. E vorba de o procedură de proiecte retrospective, în sensul că noi considerăm că nu s-au terminat lucrările la Parcul Romanescu, în sensul că acest pod face parte din parc și de abia acum a intrat într-o procedură și am putea intra în aceste proiecte retrospective, rambursând banii europeni care au fost atrași în perioada anului 2015 și integrând tot proiectul care a fost făcut și cu ce se mai face și cu partea care a fost finanțată de Primăria Craiova pe un nou proiect european. Practic, rambursăm ce am luat și primim în schimb toată valoarea proiectului din bani europeni. Practic, e o nouă modalitate a Ministerului Dezvoltării, de proiecte retrospective și așteptăm și noi ghidul solicitantului și să vedem dacă reușim acest lucru”, a mai spus edilul. Genoiu dorește și extinderea Centrului Vechi, însă se lucrează și la Aleea Personalităților. “ Tot în fază avansată sunt și Aleea Personalităților, aici pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, se lucrează la procedura studiului de fezabilitate zona statuii de la Parcul Nicolae Romanescu care este într-o stare destul de avansată de degradare și acolo va fi regândită toată zona aceea și soclul statuii și tot. În aceeași fază este și Piața Veche, unde avem de gând să facem acea zonă despre care am mai discutat, practic ar exista o extindere a Centrului vechi”, a mai precizat, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.