Administraţie
Municipalitatea craioveană va primi 11,31 milioane euro pentru reabilitarea Podului Suspendat din Parcul Romanescu

Reprezentanții Municipalității Craiova și ADR SV Oltenia au semnat, joi dimineață, contractul de finanțare pentru reabilitarea Parcului Suspendat din Parcul "Nicolae Romanescu". Din suma totală de 11,31 milioane euro, municipalitatea recuperează și banii investiți din bugetul propriu în modernizarea parcului Romanescu. 

Proiectul de reabilitare al podului suspendat din parcul Romanescu atrage atât banii necesari acestei investiții, dar recuperează și toți banii cheltuiți cu modernizarea întregului parc. Odată cu semnarea acestui contract urmează să se facă o compensare, în bugetul local urmând să intre o diferență de aproximativ șapte milioane de euro. Podul suspendat nu a fost prins în proiectul inițial de modernizare al parcului, fiind în acel moment într-o perioadă de cinci ani de la ultima reabilitare. „Semnarea acestui contract reprezintă un succes din mai multe puncte de vedere. Primăria s-a mobilizat exemplar pentru a depune cererea de finanțare într-un termen foarte scurt. Pentru categoria de proiecte nefinalizate, conform ghidului suma maximă era de 5 milioane de euro, dar s-au făcut demersurile necesare pentru a se majora acest plafom și iată că semnăm un contract de peste 11 milioane de euro”, a declarat Marilena Bogheanu, directoarea SDR SV Oltenia. „Avem studiul de fezabilitate finalizat, proiectarea a fost finalizată de asemenea şi lansat certificatul de urbanism şi obţinerea avizelor pentru autorizaţia de construcţie. Singurul aviz care nu a venit încă, dar care a fost dat şi nu a fost redactat este avizul de la Ministerul Culturii. Vom avea discuţii cu constructorul dacă se pot face ceva lucrări în perioada de iarnă, dacă nu imediat ce vremea va permite vom da drumul la lucrări”, a explicat edilul Craiovei, Mihail Genoiu. Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru a realiza lucrarea, prețul reabilitării fiind de un milion de euro.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.