Administraţie
O nouă investiție la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș

Primăria Municipiului Craiova a investit peste 608.000 lei la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, din Craiova, în saloane, birouri, sali de mese, de gimnastică, depozite și în farmacie. Șase saloane de la secția de Pneumologie adulți au fost reabilitate, igienizate și recompartimentate.

La secția de Pneumologie adulți au fost reabilitate șase saloane, au fost realizate lucrări de igienizare, a fost montat linoleum medical, s-au înlocuit obiectele sanitare, la fiecare pat a fost instalat o instalație de oxygen și s-au îmbunătățit condițiile hoteliere (televizoare, frigidere, instalatie AC). Secția modernă, reabilitată cu peste jumătate de milion de lei poate primi acum aproximativ 17 pacienți, la standarde europene. De asemenea, s-a intervenit asupra zonei administrative și s-au creat noi spatii cu destinație medicală: cabinet explorări funcționale, sală recuperare respiratorie, cabinet asistente șefe și cabinet medici. S-au achiziționat containere modulare pentru sala de curs a studenților și magazine materiale sanitare, trei module. „Aici aveam o clădire unde acoperișul era să cadă pe noi, am avut sobe de teracotă în colțurile de aici până acum o jumătate de an…. farmacia a trebuit să-și reia rolul de farmacie. Avem circuite funcționale, avem mobilier care este destinat fiecărui doctor pe fiecare compartimente, pe fiecare secție, avem pentru programele de sănătate pe care le desfășurăm circuit separat, desfășurăm programul de tuberculoză, de hiv și o mică parte de terapie intensivă”, a declarat dr. Adina Andreea Turcu - manager Spitalul Clinic de BI și PNF „Victor Babeș” Craiova. 

Și edilul Craiovei, Mihail Genoiu a vizitat noua secție. Acesta s-a declarat  mulțumit de cum au fost investiții banii. „Suntem în saloanele de la secția de pneumologie unde vedeți bine cât de frumos au reușit să amenajeze aceste saloane tocmai pentru a veni în sprijinul suferinței pe care o au bolnavii internați în aceste saloane. Ne bucurăm cum spunea și doamna doctor că  nu sunt foarte multe cazuri în perioada aceasta, vremea ne-a ajutat puțin să ne ferească de boli, dar pregătirile sunt în toi”, a declarat Genoiu.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.