Administraţie
Planul Urbanistic General al Craiovei, reactualizat

Miercuri, 8 mai, s-a semnat contractul de finațare pentru reactualizarea Planul Urbanistic General al Municipiului Craiova. Proiectul fără de care nu se poate obține nici o autorizație în domeniul construcțiilor se va derula în trei etape, totul,  pe o perioadă de trei ani.

Aproximativ  7,4 milioane de lei, fără TVA,  vor scoate aleșii de la bugetul local pentru realizarea proiectului. Prin noul Plan Urbanistic General, municipalitatea  își propune să transforme orașul Craiova într-un adevărat smart city. Toate informațiile despre oraș vor fi încarcate pe o platforma digitală. "Astăzi a avut loc cel mai important moment al mandatului meu de Primar: am semnat contactul pentru realizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Craiova. Deși la prima vedere nu pare un lucru atât de important, acest PUG însumează tot ce înseamnă Craiova și va dicta modul în care orașul se va dezvolta în următorii zeci de ani. Nu doar din punct de vedere urbanistic ci și al spațiilor verzi, al rețelelor de utilități, al transportului în comun, al rețelei de drumuri, absolut toate domeniile de dezvoltare ale Craiovei vor fi cuprinse de acest PUG. O componentă foarte importantă va fi cea de GIS (Geographic Information System) ce va furniza în mod electronic și imediat orice informație despre absolut orice imobil, stâlp de iluminat, rețea de utilități, gură de canal, indicator rutier și multe altele. Astfel, timpii de răspuns la diverse solicitări ale cetățenilor vor fi mult mai mici. Niciun alt municipiu din România (exceptând Bucureștiul unde un PUG similar este în lucru) nu are în acest moment executat sau contractat un PUG cu asemenea componente puternic digitalizate”, a explicat edilul Craiovei, Mihail Genoiu. Planul Urbanistic General al Craiovei va fi gata în 36 de luni, conform termenului din contract.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.