Administraţie
Proiecte de finanțare privind transportul public aprobate de consilierii locali craioveni

Consilierii locali craioveni, întruniți într-o ședință extraordinară, au votat mai multe proiecte pe fonduri europene privind modernizarea depoului de tramvaie, "modernizarea infrastructurii aferente transportului public de calatori cu tramvaiul din municipiul Craiova prin reabilitarea a 1.400 m cale dubla de rulare a tramvaiului pe str. Henry Ford și prin reabilitarea a trei stații", dar și achiziția a 16 autobuze electrice noi. În total, aproximativ 41 de milioane de euro vor fi folosiți pentru modernizarea transportului în comun din Municipiul Craiova.

Primul proiect pe ordinea de zi votat de consilierii locali, cu o valoare de peste 60 de milioane de lei, este cel privind „Modernizare depou şi modernizarea staţiilor de redresare pentru alimentarea electrică a tramvaielor-Faza 2 Modernizare depou tramvai’’. Contribuția proprie a municipiului Craiova, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, este de 1.210.449,40 lei. Pe lângă modernizarea propriu-zisă a depoului, care nu a mai fost reparat de 30 de ani, urmează să fie înlocuită și îmbunătățită calea de rulare din incinta depoului. “se vor înlocui șinele, echipamentele de cale, cu unele moderne și fiabile și vor fi prevăzute cu dispozitive de încălzire și de ungere, respectiv: 37 schimbătoare de cale simple, 37 incălzitoare de macaz și 7 ungătoare de șină montate înaintea macazurilor de intrare și a curbelor de legatură. Intervențiile vor viza și înlocuirea în totalitate a rețelei de contact a tramvaiului și a sistemului de suspensie al rețelei, cu menținerea stâlpilor existenți”, se arată în proiectul de hotărâre.

Un alt proiect votat de consilieri, intitulat ,Proiect Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Tramvaiul în Municipiul Craiova-MOTRIC-T 1”, cu o valoare de de 59,9 milioane de lei, se referă la reabilitarea a 1400 de metri de linie de tramvai, pe strada henry Ford, din Craiova și prin reabilitarea a trei stații de redresare si a echipamentelor aferente pentru alimentarea electrica a tramvaielor. De asemenea, se mai urmărește extinderea “sistemului de management al traficului prin integrarea unui numar de 9 intersectii, din care 2 intersectii pe Calea Bucuresti, 3 intersectii pe bvd. Decebal si 4 intersectii pe str. Henry Ford in vederea asigurarii prioritatii in trafic a tramvaielor din municipiul Craiova”.

Proiectul “ Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Autobuzul In Municipiul Craiova-MOTRIC-A”, cuprinde două părți. Pe de o parte achiziția a 16 autobuze electrice, iar pe de altă parte reducerea emisiilor de carbon în zona urbană și extinderea sistemului de management al traficului prin introducerea a cinci intersecții în municipiul Craiova. "Astfel, in cadrul proiectului se vor realiza urmatoarele: 98 semafoare si 5 automate de dirijarea circulatiei instalate in cele 5 intersectii, 30 detectori instalati in vederea prioritizarii in trafic a autobuzelor si 2262 m canalizatie executata pe carosabil si trotuare pentru amplasarea de cabluri in vederea semaforizarii intersectiilor", se artată în raportul Primăriei Craiova

 

Valoarea proiectului este de 76.004.854,72 lei, confinanțarea ce trebuie suportată de Municipiul Craiova, în cuantum de 2% din valoarea eligibilă a proiectului fiind de 1.316.442,51 lei.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.