Administraţie
Reabilitare la Secția II a Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova

Astăzi a avut loc recepția lucrărilor de la Clinica de neurologie II din cadrul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, la eveniment fiind prezenți și reprezentații Primăriei. S-au efectuat lucrări de reparații și igienizare pe coridor și în saloane, a fost montat un sistem de climatizare, s-au achiziționat paturi și televizoare noi, instalația electrică fiind refăcută în totalitate în regie proprie.

Secția  care nu mai fusese reabilitată de aproximativ șase ani, găzduiește pacienți cu accidente vasculare în marea majoritate, dar și cu epilepsie, boala Parkinson și demență, patologia fiind diversă. „Și pentru personalul care lucrează aici această reabilitare înseamnă foarte mult, pentru ca este foarte important sa poți să îți desfășori activitatea într-un mod cât mai plăcut, să îți fie drag să intri în secție, dar cel mai important este pentru pacienții noștri care au parte de condiții civilizate. Se vede că saloanele sunt curate, lenjeriile sunt curate și după cum am văzut pe posturile de televiziune imagini cu spitale care arătau mai rău decît orice clădire părăsită, nu este cazul acestui spital. Din punct de vedere al condițiilor hoteliere este un plus și avem o permanentă preocupare să avem și medici pregătiți care să își facă datoria într-un mod profesionist”, ne-a declarat șefa secției, Valerica Tudorică. Mihail Genoiu a precizat că este mulțumit de faptul că banii pentru investiții nu se mai întorc la Primărie nefolosiți, anunțând că sunt în desfășurare mai multe proiecte îndrăznețe la spitalul Victor Babeș și Filantropia. „Noi ne-am obișnuit cu lucrurile bune, este a doua oară în acest an când ne aflăm aici, astă-vară am vizitat o altă secție reabilitată. Felicit tot colectivul pentru că au susținut în permanență inițiativa  reabilitarii secțiilor, pentru că se întâmplă de multe ori în alte părți ca banii de investiții alocați să nu poată fi folosiți, la sfârșitul anului banii revin la Primărie și investiția nu s-a realizat. Mai avem un proiect cu secția de recuperare și sperăm ca până la sfârșitul anului să ne mai chemați o dată aici să vedem o altă secție reabilitată. După cum știți toate spitalele din Craiova sunt în același ritm, spitalul Victor Babeș are două proiecte foarte îndrăznețe, unul este de reabilitare termică a corpului central care este depus la Ministerul Dezvoltării, care a trecut de toate fazele și așteptăm semnarea contractului de finanțare și altul pentru construirea unei noi locații noi, o secție de radiologie.La spitalul Filantropia se lucrează la secția de hematologie și este depus proiectul de reabilitare a ambulatoriului, de asemenea așteptăm sugestii de la conducerea celor trei spitale pentru anul 2019 pentru a putea continua cu investițiile”, a declarat edilul Craiovei.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.