Administraţie
Reabilitarea clădirii Colegiului “Carol I” a fost scoasă la licitație

Primăria Municipiului Craiova anunţă publicarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a anunţului de participare nr. 176441/23.06.2017 pentru procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect “Reabilitare si consolidare corp central Colegiul National Carol I şi Opera Romană Craiova- (PT+executie)”.

Astfel, cea mai veche unitate școlară din Craiova, și a doua ca vechime din România, urmează a fi reabilitată în perioada următoare. Între 1893-1895 se construiește actuala clădire a Colegiului Național “Carol I” ce a costat peste un milion de lei și în fundația căreia regele Carol I a asezat personal un cilindru metalic cu documentul oficial al ctitoriei ce va deveni clădire de patrimoniu. Pictorul Francisc Tribalski a realizat frescele din bibliotecă și sala rotundă, iar clădirea nouă, cu cupola, a fost dotată cu mobilier luxos. În 1885, prin înalt Decret Regal, școala primește numele Liceul "Carol I". Clădirea Colegiului Național “Carol I” este clasată pe lista monumentelor istorice din județul Dolj.

 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.