Administraţie
Reabilitarea Colegiului Carol I, împotmolită în documente și proceduri legale

Primarul municipiului Craiova Mihail Genoiu a explicat miercuri, într-o conferință de presă, pașii realizați de autoritățile locale pentru reabilitarea clădirilor unde funcționează Colegiul Național “Carol I” și Opera Română Craiova.

Edilul susține că primele demersuri au fost realizate încă din 2012. “În data de 15.11.2012 a fost încheiat pentru prima dată contractul pentru reactualizarea expertizei tehnice pentru reabilitarea Colegiului Carol I şi Teatrul Liric. În 19.07.2013 a fost elaborată tema de proiectare pentru reabilitare şi consolidare a corpului central al Colegiului Carol I. Procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect proiectul pentru reabilitare consolidare Colegiu şi Teatru Liric DALI şi proiectare a fost încheiată în 02.08.2013 şi a fost încheiat contractul în 02.08.2014. Ce se întâmplă în perioada asta? Clarificări, contestaţii, mai mulţi ofertanţi care se luptă şi se bat între ei. În data de 06.08.2014 a fost încheiat contractul acesta de proiectare DALI plus PT care a fost predat, sub formă de documentaţie, în 21.07.2016. În toată această perioadă a fost necesară obţinerea avizelor de la toate celelalte ministere: Culturii, Dezvoltării şi multe alte avize care au trebuit luate în această perioadă”, a explicat Mihail Genoiu.

Edilul susține că abia în 2016 s-a emis ordinul de începere a lucrărilor de proiectare însă firma care a câștigat licitația a renunțat la contract. “În data de 03.08. 2016 s-a emis ordinul de începere a lucrărilor la proiectare, moment în care firma a trimis informare că renunţă la partea de proiectare. Ce s-a întâmplat? Această perioadă foarte lungă de obţinere a avizelor a făcut ca firma să piardă o parte dintre colaboratori pentru că un astfel de proiect are componentă nu numai de arhitectură, cum sunt firmele care licitează, ci de rezistenţă, parte electrică, de instalaţii, o grămadă de colaboratori cu care lucrează şi în această situaţie toţi trebuie să fie atestaţi cu acea ştampilă de monumente istorice. Pierzând o parte din colaboratori datorită termenului lung care a durat pentru obţinerea avizelor a făcut ca firma să nu mai vrea să mai continue lucrarea. (...) Imediat după ce s-a renunţat s-a trecut la o altă etapă şi ea a fost începută în 15.05.2017 şi s-a scos la licitaţie de data aceasta Reabilitare, consolidare corp central Colegiul Naţional Carol I şi Opera Română, proiect tehnic şi execuţie. S-a unit partea de proiectare care a rămas de la cel care a făcut DALI cu execuţia pentru a se grăbi aceste faze. La licitaţia respectivă s-au prezentat mai mulţi ofertanţi care au cumpărat caietul de sarcini, dar ofertă a depus unul singur. Datorită complexităţii acestui proiect. Oferta depusă a fost declarată conformă însă datorită faptului că garanţia de participare la licitaţie a avut o dată pe ea cu o zi depăşire comisia a fost obligată să anuleze şi această procedură şi în data de 06.09 a fost anulată procedura. A fost reluată pe 21.09.2017. La ora aceasta este în evaluare”, a explicat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.