Administraţie
Lucrările la stadionul de atletism sunt în grafic

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a avut marți, 8 octombrie, pe șantierul Stadionului de Atletism, o întâlnire cu proiectantul, constructorul și consultantul german, Joachim Houben. Aceștia au dat asigurări că lucrările sunt în grafic iar termenul stabilit inițial va fi respectat, astfel că, singurul stadion de atletism din țară capabil să găzduiască și competiții europene va fi gata în vara anului 2020.

"Am avut o discuție cu proiectanții, cu constructorul, cu domnul Houben despre funcționalitatea lojelor din tribune și am ajuns la concluzia că ele sunt gândite și sunt realizate conform cerințelor Federației Internaționale de Atletism. Mie mi s-au părut la un moment dat că sunt prea multe, dar sunt în conformitate cu cerințele impuse de forurile internaționale. În cazul existenței unor altfel de evenimente, ele pot fi adaptate prin schimbarea mobilierului", a precizat Mihail Genoiu. Edilul Craiovei a dorit să afle și care este stadiul lucrărilor în șantier. "Eram curios când începe însămânțarea gazonului ... Stadiul este corespunzător graficului", a subliniat Genoiu. Edilul Craiovei a primit asigurări că lucrările sunt efectuate așa cum s-a angajat constructorul chiar și de consultantul german din partea Federației Internaționale de Atletism. "S-a lucrat la stabilizarea terenului pentru pista de încălzire și vom finaliza lucrarea la sfârșitul acestei săptămâni. Apoi vom aștepta până va fi terminată fundația și după aceea ne vom muta la pista de alergare, lucrare ce va fi făcută în șase sau șapte săptămâni până vom avea terenul pregătit și ne vom apuca să construim până la asfalt. Sperăm să fie gata până la finalul acestui an, iar la anul, după trecerea iernii, vom realiza partea sintetică", a precizat Joachim Houben, consultantul neamț care s-a mutat la Craiova pentru a supraveghea lucrările.  Peste 130 de muncitori lucrează zilnic la noul stadion de categoria III IAAF, care va putea găzdui competiții europene începând din vara anului 2020, spun reprezentanții companiei de construcții. Noua arenă va dispune de 5015 locuri, dotări pentru sportivi, arbitri, media. Va fi dotat cu instalație de iluminat nocturn pentru competiție și cu un teren competițional de atletism cu pistă de 400 metri, o zonă de încălzire, vestiare, spații comerciale și de alimentație publică, sala de forță cu vestiar și grupuri sanitare. La etajul al doilea se află zona administrativă, birouri, camere media și o sală de interviuri de 50 de locuri pentru reporteri.  Etajul al treilea reprezintă nivelul de observație al competiției cu o zonă VIP, camerele de comentatori sportivi și spații de filmare (linie start și linie finish). De asemenea, pentru activitati de incalzire se va construi o pistă standard de 200 metri pentru alergare cu patru culoare și 100 m alergare în linie dreaptă. Valoarea investiției este de 45 milioane lei, cu TVA.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.