Administraţie
Se amână asfaltările din cauza contestațiilor între firme

Licitația pentru acordarea contractelor pe acordul cadru ce prevede modernizarea celor 87 de străzi din municipiul Craiova este departe de a fi finalizată. Reprezentanții uneia dintre societățile participante la procedură au contestat unul dintre câștigători, astfel că lucrările de asfaltare a arterelor vor fi amânate până la finalizarea achiziției publice.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, susține că municipalitatea va avea de așteptat până ce contestația va fi soluționată de forurile abilitate. “După ce s-au anunțat câștigătorii, unul dintre cei anunțați l-a contestat pe un altul care fusese declarat câștigător pe un alt lot. Trebuie să așteptăm rezultatul de contestație, se va face probabil și la CNSC. Niște timpi morți pentru că așa e la noi. Așa e și legislația, permite. Săptămâna asta am avut o discuție la sediul Autorității Municipiilor din România, cu ceilalți primari de municipii reședință de județ, la care a participat și președintele ANAP, Bogdan Pușcaș, și este la ora aceasta în dezbatere publică o lege a achizițiilor publice care să simplifice multe din aceste neconcordanțe. Ceea ce este mai important este faptul că se dorește introducerea din nou a unei cauțiuni în cazul contestațiilor, ceea ce ar face ca aceste contestații să fie mult mai bine gândite și mult mai bine fundamentate, așa cum se întâmplă la instanță, iar această cauțiune să fie peste taxa pe care o plătești la instanță”, a explicat edilul Genoiu. Primarul a mai completat că nu se vor putea executa lucrări de modernizare a arterelor cuprinse în acordul cadru până nu vor fi lămurite contestațiile. În schimb, Genoiu susține că au fost demarate lucrări de canalizare și alimentare cu apă pe arterele respective astfel încât în momentul ce va exista un ordin de deschidere a șantierului să nu mai fie nevoie de intervenția furnizorilor de utilități. Primarul este ajutat de cei doi viceprimari pentru a inventaria problemele existente pe cele 87 de artere. “De exemplu, pe strada Fermierului sunt străzi adiacente care trebuie prevăzute într-un pachet ulterior, ele se vor descărca într-o arteră ce va fi modernizată și este foarte bine să ne gândim și la asfaltarea lor”, a mai completat Mihail Genoiu.

 

Se lucrează și pe Investiții

Edilul susține că se lucrează intens și pe vechiul acord de reparații străzi, reprezentanții municipalității verificând dacă lucrările au fost finalizate în totalitate în mai multe zone ale Băniei. “Sperăm ca în următoarele zile să intrăm pe Potelu și Păltiniș, sunt în derulare toate celelalte lucrări care au fost lăsate în iarnă când s-a stricat vremea, în Brazdă, în Barieră, în Rovine și să nu lăsăm nimic în urmă. Și acolo unde sunt sesizările cetățenilor și unde constructorul mai lasă în șantier lucrurile neterminate, să le inventariem și să le eliminăm. Se lucrează și la acordul cadru următor pentru că anul acesta expiră cel pentru reparații străzi și deja este suit pe SEAP noul acord cadru astfel încât să continue lucrările”, a mai precizat Genoiu.

Primarul Craiovei susține că există foarte multe proiecte în derulare, însă cele mai importante rămân cartierul de locuințe și clădirea Colegiului Carol I. “Se lucrează la Cantonamentul din Lunca Jiului și lucrările sunt foarte avansate, constructorul ne-a asigurat că va finaliza înainte de termen. Cele mai multe eforturi s-au depus în ultimul timp pe modalitățile de predare a ansamblului de blocuri către ANL. De asemenea, am dat concursul CNI cu toți pașii care se face pentru Colegiul Carol I. La ora aceasta este în procedură de actualizare a studiului de fezabilitate pentru această clădire. Lucrurile se mișcă peste tot, sunt solicitări din partea Direcției de Achiziții pentru suplimentarea personalului pentru că sunt foarte multe lucrări în această perioadă pe achiziții”, a mai subliniat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.