Administraţie
Se așteaptă avizele de funcționare de la Ministerul Sănătății pentru a se inaugura noul spital municipal

Noul Spital Municipal Filantropia este aproape de inaugurare, reprezentanții unității medicale derulând procedurile de obținere a avizelor de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Dolj, dar și Ministerului Sănătății.

“Am fost cu doamna ministru în spital zilele trecute și se fac ultimele demersuri pentru a se muta secțiile, se lucra împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică pentru obținerea avizului de funcționare, urmând ca imediat după obținerea lui să se meargă la Ministerul Sănătății pentru a obține și de acolo avizele necesare. Este o chestiune de zile. În mod normal, săptămâna viitoare, așa cum am discutat cu doamna director Vrăncuți, de la Spitalul Filantropia, ar trebui finalizată și procedura pentru obținerea avizelor dar și mutarea”, a declarat, pentru Lupa, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Fostul edil al Craiovei Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit la începutul săptămânii imagini din incinta noului spital. “Spitalul Municipal Craiova, cel mai mare din România construit după revoluție, este gata. Într-o săptămâna va fi inaugurat, iar Secțiile Spitalului Filantropia vor fi mutate aici. Construcția a început în urmă cu doi ani, dar documentația tehnică a demarat în 2013, după ce am constatat, ca primar, starea jalnică în care se aflau instituțiile sanitare din oraș. Am renovat toate spitalele aflate în subordinea primăriei și am construit, pe un schelet abandonat în 1993, un spital nou, cu o suprafața de peste 10.000 mp, cu 4 corpuri distincte, dotat cu mobilier nou, aparatura nouă, camere de luat vederi și instalații de aer condiționat. Vă urez să fiți sănătoși, dar dacă veți avea nevoie de tratament, în Craiova beneficiați de condiții europene. Îmi pare bine ca spitalul este inaugurat înainte de stadion. Cârcotașii care au reproșat administrației PSD că e interesată doar de stadion, pot constata acum ca sănătatea a fost prioritatea. O alta promisiune îndeplinită”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, ministrul municii și justiției sociale Lia Olguța Vasilescu.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.