Administraţie
Se toarnă asfalt pe bulevardul Carpenului

A început turnarea primului strat de asfalt pe strada Carpenului din Craiova. Asfaltul se va turna pe ambele sensuri de mers, de la intersecţia cu strada Gârleşti până la intersecţia cu strada Merişorului. Autoritățile spun că dacă vremea va permite, după turnarea stratului de binder, constructorul va continua și cu stratul de uzură.

Noul bulevard cu patru benzi de circulație și cu un spațiu verde care va delimita sensurile de mers are o lungime de 1691 de metri, iar valoarea investițiilor se ridică la 15.850.480 lei, fără TVA. „Este momentul pe care l-am așteptat încă de la începerea lucrărilor , momentul în care începe turnarea primului strat de asfalt. Cea mai complicată lucrare aici a fost cea legată de casetarea canalului, introducerea conductei de 1200 pentru colectarea apei pluviale, și cele două canalizări de pe partea stângă și cea dreaptă a carosabilului. Acestea colectează de pe părți, care se strânge în conducta centrală. Asfaltarea se derulează pe toată lățimea străzii, se merge cu un utilaj de șase metri și care toarnă asfaltul dintr-o singură operațiune. Va merge până pe strada Merișorului și pe un sens ți pe celălalt. După care va începe asfaltarea și la ieșirea din curți pentru că fiecare curte va fi racordată la acest tronson de asfalt, pentru a se putea efectua lucrăriile la trotuare și continuarea din Merișorului pînă în prelungirea Teilor. După ce se va turna binderul, după aceea se va merge cu stratul de uzură. Rămâne de văzut dacă acest strat de uzură se va turna în acest an sau în primăvară. Noi obișnuimsă îl turnăm primăvara, dar dacă vremea ne va permite vom continua în acest an. De asemenea, a demarat și montarea parapetului despărțitor între cele două sensuri. Am venit să analizăm și amenajarea spațiului verde, pentru că între trotuar și carosabil este o suprafață generoasă care trebuie amenajată într-un fel”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei. După asfaltare, între banda de mers a bulevardului și proprietăți se va realiza accesul în curți și un trotuar de 1,5 -2 metri. De asemenea, se va lăsa o porțiune de spațiu verde, urmând ca în viitor Compania de apă să realizeze o canalizare menajeră. Lucrarea ar trebui să fie gata pe 29 noiembrie.

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.