Administraţie
Secția de Pshiatrie Cronici a Spitalului de Neuropsihiatrie a intrat în reabilitare

Peste 600.000 lei investește municipalitatea crioveană în Secția Exterioară Psihiatrie Cronici din localitatea doljeană Melinești. Clădirea a fost preluată de la Consiliul Județean Dolj, ea fiind într-o stare avansată de degradare.

În anul 2003, reprezentanții Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova au preluat  în folosință clădirea în care funcționeză Secția Exterioară Psihiatrie Cronici, însă proprietarul imobilului a fost dintotdeauna Consiliul Județean Dolj. Pentru a face investiții în această secție, conducerea unității medicale a solicitat municipalității craiovene să preia imobilul pentru modernizarea acestuia. “Ne preocupă condițiile în care sun tratați pacienții din municipiul Craiova și, având în vedere că la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, au fost efectuate mai multe lucrări de reabilitare a imobilelor din curtea unității sanitare, a venit și rândul Secției Exterioare Psihiatrie Cronici de la Melinești. Aici, de-a lungul anilor au fost tratați 5.000 de pacienți cu afecțiuni psihice severe, în stadiul cronic, care necesită tratament psihotrop de lungă durată sub stricta supraveghere medicală, ciroborat cu terapie ocupațională și de reabilitare socio-familială”, susține Adrian Cosman, primarul interimar al municipiului Craiova. În anul 2016, municipalitatea craioveană a realizat demersurile necesare pentru preluarea clădirii, astfel că după intrarea imobilului în proprietatea Primăriei Craiova, s-au alocat fondurile necesare pentru reabilitarea acestuia.

Se va achiziționa și mobilier nou

Secția Exterioară Psihiatrie Cronici de la Melinești va fi modernizată cu 638.060,06 lei, în sumî fiind inclusă și taxa pe valoare adăugată. Lucrările de reparații generale și renovare a secției ai fost evaluate la suma de 327.369 lei, urmând ca 4.200 lei să fie alocate pentru repararea canalizării. 19.348,21 lei au fost alocați pentru lucrări de schimbare corpuri radiante și echipamente. Totodată, toată instalația electrică va fi schimbată, dar și cea sanitară. Va fi achiziționat și mobilier nou, în valoare de 142.464,42 lei. Lucrările sunt aproape de finalizare, urmând ca recepția să fie făcută până la finalul verii.

Municipalitatea craioveană a investit, în ultimii ani, peste 8 milioane lei în modernizarea secțiilor Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, dar și a ambulatoriului de specialitate. Ultima investiție finalizată la aceată unitate medicală a fost realizată în Secția Clinică Neuropsihiatrie Infantilă, structură a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova, situată în spatele Grădinii Botanice. Lucrările de modernizare au ajuns la 300.000 de lei, fonduri din bugetul Primăriei Craiova. Secția reabilitată are nouă saloane, 25 de paturi pentru pacienți și opt pentru însoțitorii copiilor sub trei ani, și un loc de joacă. Cabinetele de EEG, logopedie, psihologie, kinetoterapie deservesc atât staţionarul cât şi ambulatorul.

 

C

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.