Administraţie
Sorin Manda a anunţat construirea, în Bănie, a unui nou centru pentru persoane vârstnice

Municipalitatea craioveană îşi îndreaptă atenţia şi spre atragere de fonduri europene pentru proiecte sociale, nu numai de infrastructură. Prin urmare, în Bănie urmează a fi construit, cu bani europeni, a unui centru de zi pentru bătrâni, a cărui valoare este de aproximativ 2,8 milioane lei.  

“Este vorba de proiecte pe fonduri europene depuse de către Direcția de Asistență Socială Craiova - proiecte dedicate vârstnicilor, dar și pentru sprijinirea victimelor violenței domestice și violenței stradale. Bunicii Comunității este un proiect care are ca obiectiv înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, care să răspundă nevoilor a 170 de persoane din municipiul Craiova. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de maximum 2.790.000 lei. Procentul minim de cofinanțare proprie obligatoriu pentru Direcţia de Asistenţă Socială Craiova este de 2% din valoarea bugetului gestionat, respectiv de 55.800, 00 lei. Acest prim proiect a fost admis astăzi după verificarea administrativă și de eligibilitate, urmând verificarea financiară”, a declarat Sorin Manda, administratorul public al municipiului Craiova întro conferinţă de presă. De asemenea, au fost depuse proiecte ce vizează combaterea violenţei domestice. “Celelalte două proiecte depuse privesc combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, dar și combaterea violenței stradale în rândul copiilor , proiect încheiat în parteneriat cu orașul Roma în cadrul programului Drepturi, Egalitate și Cetățenie”, a mai precizat Sorin Manda.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.