Administraţie
Sorin Manda despre RAT Craiova: “Avem cel mai mic abonament din țară”

Autobuze noi, trasee conform unui nou plan de transport public și fără modificarea prețului la biletul de călătorie sau a abonamentului pentru călători. Acestea sunt câteva dintre planurile imediate ale administratorului public al municipiului Craiova, Sorin Manda, pentru societatea de transport public în comun, aflată în directa sa coordonare.

Sorin Manda, administratorul public al municipiului Craiova, s-a asigurat, în ultimele săptămâni, că reprezentanții societății RAT Craiova vor efectua, în lunile de iarnă, un transport de calitate, iar beneficiarii, cetățenii municipiului Craiova, nu vor întâmpina probleme din cauza defecțiunilor tehnice ale autobuzelor sau tramvaielor. “Ca în fiecare an, există un plan de pregătire a perioadei reci, cei de la societatea de transport, ca în fiecare an, fac tot posibilul ca acesta să fie dus la îndeplinire. S-au achiziționat cauciucuri de iarnă, antigel, se achiziționează radiatoare acolo unde nu sunt în saloane. Sper să fie totul ok, în ultimii trei-patru ani nu au fost probleme, așa cum erau cu mulți ani în urmă în ceea ce privește ieșitul mașinilor dimineața pe traseu. În privința parcului auto, s-a semnat contractul pentru cele cinci autobuze Solaris și așteptăm ca până la sfârșitul acestui an parcul auto să fie îmbunătățit. Pentru celelalte cinci autobuze pe care RAT-ul le ia din fonduri proprii s-a trimis documentația la ANAP pentru verificare, urmând ca în foarte scurt timp să apară licitația pentru achiziționarea acestora”, a precizat Sorin Manda, administratorul public al municipiului Craiova.

Noi rute și trasee mai lungi

Atât conducerea RAT Craiova cât și city managerul Sorin Manda așteaptă studiul ce va fi realizat de Universitatea din Craiova cu privire la noile cerințe alte transportului public în comun având în vedere dezvoltarea, în ultimii ani, a mai multor cartiere craiovene. “La nivelul primăriei, încă de anul trecut, s-a licitat, s-a și câștigat și cred că este în ultimele faze un nou plan de transport, el fiind câștigat de Universitatea din Craiova, care va aduce unele noutăți însă vrem să fim siguri ca RAT-ul poate duce la îndeplinire acest nou plan de transport. El vine și cu o idee de înființarea a noi trasee, spre exemplu către Aeroport, spre noile zone industriale, devierea unor trasee. Există și în cartierul Rovine o soluție de transport în comun. Până la sfârșitul acestui an raportul și acest plan se va materializa într-o hotărâre de Consiliu Local și urmează ca din martie – aprilie anul viitor, atunci când se va delega pentru o perioadă de zece ani transportul în comun RAT-ului, să venim cu acest nou plan de transport”, a mai subliniat Sorin Manda.

 

Prețul biletului este același

Administratorul public al municipiului Craiova susține că veniturile societății de transport sunt în continuă creștere deși pe piață există și un alt transportator. Îmbunătățirea parcului auto dar și menținerea prețului la nivelul ca de acum aproximativ cinci ani face compania de transport profitabilă. “Diferența o fac cetățenii care aleg fie să se urce într-un mijloc de transport în comun de 2 lei biletul sau în altul unde este 2,5 lei biletul. Fiecare cum are. Important este că veniturile noastre de la an la an au crescut, ținând cont de faptul că prețul biletului sau abonamentului nu a mai crescut de aproximativ cinci ani deși au crescut asigurările, motorina s-a scumpit, și salariile au crescut. Și eu când am fost acolo, și ceilalți dinaintea mea, dar și domnul Tănăsescu acum am avut așa ca țintă să lăsăm prețurile așa cum sunt pentru că sunt foarte mulți oameni care apelează la serviciile RAT-ului și atunci nu dorim să credem un dezechilibru în bugetele lor. Avem cel mai mic preț la abonament din țară. Dacă la Craiova este 65 lei pentru un abonament lunar pe toate traseele, indiferent de numărul de călătorii, un asemenea abonament, de exemplu la Cluj, este 175 lei. Pentru perioada următoare, cât lucrurile merg așa și sunt predictibile, intenționăm să rămânem cu același preț și la bilete și la abonamente”, a precizat, pentru Lupa, Sorin Manda.

in Bucuresti abonamentul pe toate liniile de suprafata este 50 lei pe luna. iar 'biletul" adica o calatorie e 1,30 lei.
1 ianuarie 2018, 22:23
Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.