Administraţie
„Sperăm că anul viitor este anul în care să terminăm odată cu zona UPU'- Ion Prioteasa

Ion Prioteasa, președintele Consiliului județean Dolj, a declarat că domeniul sănătății a fost unul primordial pentru autoritățile doljene în 2018 și speră ca anul viitor să fie finalizate lucrările de extindere a Unității Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Craiova, lucrări demarate în anul 2015.

„Consiliul Județean s-a ținut de programul nostru legat de sănătate, fiind inaugurată Clinica de Cardiologie și sperăm ca de anul viitor să fie o nouă  abordare la spitalul județean și să aibă personalul necesar și competent care să asigure o garda de 24 de ore", a explicat Prioteasa. În ce privește stadiul lucrărilor de extindere a Unității Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, președintele CJ Dolj a precizat că speră ca anul viitor să fie finalizată această zonă UPU, problema nefiind lipsa fondurilor, ci întârzierile constructorului. „Nu am avut niciodată probleme cu banii la UPU. Lucrările s-au desfășurat foarte greu, constructorii nu au reușit să atingă parametrii pe care i-am propus noi, chiar ne-am dorit ca la sfârșitul anului să achităm facturi, să plătim niște bani mai consistenți. În al doilea rând, am reușit din cei 800 de milioane pe care Ministerul  Sănătății trebuia să îi dea înapoi la Uniunea Europeană, noi am obținut cinci milioane de euro, care s-au întors la CJ, adică toate lucrările executate la UPU și care au respectat întocmai cerințele UE. În plus, am reușit să obținem pentru dotări și tot ce realizăm la UPU să  fie considerat proiect european și să atragem banii tot din fonduri europene. Ni s-au mai întors niște bani de la spitalul județean și dacă mai punem la socoteală cei șase milioane de euro, bani pe care i-am obținut din credite, din privatizare, bani pentru prefinanțarea și cofinanțarea unor proiecte europene, intrăm în 2019 cu minimum 10 milioane de euro, în condițiile în care de la bugetul statului nu vom primi mai mult de cinci milioane de euro” Prioteasa a spus că după ce va fi finalizată zona UPU, acest proiect urmează să fie rotunjit pentru a pune mai bine în valoare Clinica de Cardiologie și Ambulatoriul. „Dorim să facem un proiect, să demolăm chioșcurile din zona Tabaci și să eliberăm toată partea aceea, să creăm o parcare nouă, să dăm altă față spitalului și chiar ne gândim să îl facem mai spectaculos”, a conchis Ion Prioteasa. 

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.