Administraţie
Stadionul de Atletism, gata în aprilie

Stadionul de atletism, cu capacitate de peste 5000 locuri, va fi inaugurat anul acesta, în luna aprilie, anunță reprezentanții primăriei. Lucrările au început în iunie 2019, iar valoarea totală a investiției este de este de 46.518.437,56 lei cu TVA, suportată din bugetul local. Totodată, anul trecut a fost încheiat un contract pentru elaborare documentații (rapoarte) în vederea Certificării I.A.A.F. a obiectivului de investiții „Stadion de atletism cu capacitate de peste 5000 de locuri” cu un prestator recomandat de I.A.A.F. – firma AH Sport Consulting SRL.

Luni, 27 ianuarie, președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, a fost prezent la Craiova, pentru a vedea stadiul lucrărilor la noul stadion și promite craiovenilor că va sprijini autoritățile locale în vederea organizării de competiții internaționale, odată cu inaugurarea obiectivului. La finalul construcției, se va întocmi raportul final de inspecție și măsurători realizat în conformitate cu cerințele I.A.A.F., raport ce va conține informații relevante din rapoartele intermediare de control. Raportul reprezintă o condiție prealabilă pentru emiterea unui certificat I.A.A.F. pentru stadion. „Ne-am întâlnit pentru a-i prezenta domnului Florin Florea cum va fi acest stadion, ce dotări are, ce capacități, pentru a ne consulta și a stabili ulterior un program competițional pe care să îl punem la punct, să ne stabilim competițiile la care ne vom înscrie când totul va fi finalizat aici. De aici încolo, tot ceea ce înseamnă de la inaugurare înainte avem nevoie de sprijinul Federației de Atletism”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei. 

Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A,B,C,D) va găzdui peste 5000 de locuri pentru spectatori și dotări pentru sportivi, arbitri, media, necesare desfășurării unor competiții omologate. Alte dotări ale arenei: copertină montată pe o structură metalică deasupra corpurilor B și C, instalație de nocturnă pentru terenul de competiție formată din 5 stâlpi de iluminat completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale, instalație de nocturnă pentru terenul de încălzire formată din 6 stâlpi de iluminat.  Zona de concurs va fi compusă din pistă de alergare standard cu 8 culoare de alergare,  groapă cu apă pentru cursa de alergare peste obstacole, 2 instalații pentru săritura în lungime și triplu salt în aceeași direcție, alăturate, cu zone de aterizare la fiecare capăt , pentru a permite desfășurarea de simultană a două competiții cu aceleași condiții pentru atleți, 2 instalații pentru săritura în înălțime,  2 instalații pentru săritura cu prăjina în aceeași direcție, alăturate, cu zone de aterizare la fiecare capăt, pentru a permite desfășurarea de simultană a doua competiții cu aceleași condiții pentru atleți, 1 instalație combinată pentru aruncarea discului și ciocanului, 1 instalație pentru aruncarea discului în direcția opusă instalației combinate, 2 instalații pentru aruncarea suliței, amplasate câte una în capetele opuse ale terenului, 2 instalații pentru aruncarea greutății.

Aveți o bază sportivă impresionantă, deja concurați cu cele mai bune baze din țară.  Pentru atletism sunteți în top. Faptul că aveți și pista de încălzire pe care doriți să o acoperiți vă dă un plus mare față de alte stadioane. Viitorul sportului este la comunitățile locale, iar în Craiova este un exemplu de bună practică. Chiar putem face o inaugurare cu o competiție de copii, vom lansa invitații pentru mai multe cluburi din străinătate. Este foarte bine că putem începe cu toate dotările, vă mulțumesc că ați făcut apel la noi pentru a veni cu expertiza pentru regulament, legat de organizare, de calendar și ce competiții se pot face la ce aveți dumneavoatră aici.

Cred că acest nou stadion va aduce comunității din Craiova, aceea dorință de a face atletism. Baza de aici este foarte bună și se vor muta foarte multe competiții naționale și internaționale la Craiova, ne putem gândi chiar și la o balcaniadă”, a declarat președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.