Cultură
Conferinţă la Tradem: „Împletitul miresei în Țara Oașului”

În cadrul proiectului TRADEM (Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate), Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează vineri, 31 martie 2017, ora 18.00, la Salonul Medieval, conferinţa cu tema „Împletitul miresei în Țara Oașului” susţinută de Mihaela Grigorean, doctor în filosofie (studii transdisciplinare) al Facultăţii de Studii Europene, Universiatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În timpul conferinţei se vor vizualiza filmuleţe şi fotografii documentare ce vor ilustra subiectul ales spre discuţie.

Mihaela Grigorean (n. 1979 la Turț) este profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic Negrești Oaș și agent de turism la Centru de informare turistică Vama (județul Satu Mare). A publicat peste 30 de articole în reviste științifice de prestigiu național sau internațional sau în volume colective, participând la diverse colocvii și conferințe din țară și din străinătate. Unul din domeniile de cercetare de care este preocupată este complexitatea profundă a rădăcinilor și rânduielilor neamului oșenesc, pe care încearcă să le privegheze cu gând curat și inima deschisă. Cărți publicate: O hermeneutică transdisciplinară a Evangheliei după Toma (Prefață de Basarab Nicolescu, Editura Curtea veche, București, 2014) și Un periplu al Frumuseții în Țara Oașului - împletitul miresei (Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2017). Întâlnirea este moderată de Petrișor Militaru, iar intrarea la eveniment este liberă.

 

Declaraţia zilei

"Eu am avut o discuție, și pe această cale vreau să îi mulțumesc lui Alexandru Dedu că s-a gândit la Craiova ca și oraș gazdă, FRH contactase șapte cele mai importante echipe ale lumii: Rusia, Franța, Danemarca, Norvegia etc" -  viceprimarul Craiovei Adrian Cosman.

Sondaj
Cine credeți că va câștiga funcția de primar al Craiovei în urma alegerilor parțiale din 11 iunie 2017?
Mario Ovidiu Oprea
Radu Preda
Mihail Genoiu
Claudiu Manda
candidat independent
candidat USR (fără nominalizare)
candidat ALDE (fără nominalizare)
© Copyright 2008 - 2017 Lupa. Toate drepturile rezervate.