Cultură
DJTS şi Colegiul Carol I pun în scenă spectacolul de teatru 'Bullied'

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj şi Colegiul Naţional Carol I organizează spectacolul de teatru ”Bullied”, în incinta Colegiului Naţional Carol I (baza sportivă) duminică, 4 octombrie 2020, începând cu orele 20.00. Sunt invitaţi reprezentanţii instituţiilor publice, elevi și cadre didactice  din Craiova. Menţionăm că spectacolul va fi susţinut de către absolvenţii Facultăţii de Litere, Departamentul de Arte Craiova, promoţia 2020, regizor Florin Caracala. 

Reprezentaţia se înscrie în proiectul D.J.S.T. Dolj  ”Eu şi Bullyingul”, care are drept scop prevenirea şi combaterea bullyingului în rândul tinerilor.

”„B U L L I E D” prezintă o serie de acțiuni fizice, verbale, relaționale și cibernetice ce au loc într-un cadru instituționalizat, într-un context social dificil de evitat, bazat pe un dezechilibru de putere ce are drept consecință crearea unei atmosfere de intimidare. Spectacolul vizează aspecte de discriminare și excludere socială, homofobie, ură rasială, etnie, identitate de gen.

În condiții de luptă cu prejudecăți legate de funcția educației în societate, acest spectacol se instituie ca un nucleu din care se propagă schimbări sociale benefice,concrete, la nivel individual și colectiv”, susţine regizorul spectacolului.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.