Cultură
Expoziția „Muntele Athos: pendulând între imagine și reprezentare fotografică” 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în colaborare cu Mitropolia Olteniei, Primăria Municipiului Craiova, Fundația „Muntele Athos” și Universitatea din Craiova a organizat joi, 5 septembrie 2019, în holul central al Universității din Craiova, vernisarea Expoziției „Muntele Athos: pendulând între imagine și reprezentare fotografică”.

 

Expoziția „Muntele Athos: pendulând între imagine și reprezentare fotografică” prezintă lucrările a patru fotografi străini: Valery Bliznyuk, din Rusia, Ali Borovali, din Turcia, Zbigniew Kosc, din Polonia și Zoran Purger, din Serbia. Fiecare fotograf a călătorit pe Muntele Athos în ani diferiți și în momente diferite, reușind să obțină un bogat material fotografic și să surprindă, prin obiectivul fotografic, particularitatea statului autonom Muntele Athos.

Prezent la eveniment, Adrian Cosman, viceprimarul Municipiului Craiova, a declarat: "totul a început cu o poveste frumoasă acum vreo 2 ani de zile când împreună cu directorul bibliotecii Aman, Lucian Dindirică, am făcut o vizită la fundația Muntelui Athos care îşi are sediul la Salonic, acolo am pus bazele acestei colaborări care și-a arătat roadele după cum vedeți tocmai acum. În general noi craiovenii și oltenii suntem o regiune destul de credincioasă și asta aduce o părticică de credință către noi la Craiova". Este pentru prima data cand expozitia apare in Romania, prima oară fiind vernisată la Sediul fundatiei Muntele Athos, la Salonic, in 2015.

"Este o ocazie foarte bună, în special pentru femei car nu pot să viziteze Muntele Athos, să vadă această expoziție, am ales acest spațiu aici la Universitate pentru că pe aici vor veni foarte mulți tineri studenți, dar și cei care participă la această întâlnire a tinerilor creștini care se organizează în aceste zile la Craiova și ne bucură faptul că foarte multă lume va veni în contact cu acest tezaur al muntelui Athos", a explicat Anastasios Ntouras – directorul fundaţiei „Muntele Athos”. Arhid. lect. dr. Apostolache Ioniţă – purtător de cuvânt Mitropolia Olteniei: " iată că pentru această întâlnire într-un mod cu totul inedit avem bucuria de a împărtăși această transpunere a noastră din Craiova către Sfâbtul Munte Athos. Vor fi organizate workshopuri în școli pe o temă predilectă, noi avem ca moto anul acesta – cu toții suntem un potir, credință, nădejde, dragoste… Vom avea foarte multe concerte și activități recreative pentru tineri". Din 2015 și până în prezent, expoziția a fost vernisată în Grecia, Turcia, Cipru și Serbia. La Craiova, expoziția poate fi vizitată până duminică, 8 septembrie 2019.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.