Cultură
Păpuși din Festivalul Puppets Occupy Street, în paradă la Zilele Severinului

Teatrul Colibri Craiova onorează invitația Palatului Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin de a participa la Zilele Severinului – ediția a XXV-a. Vineri, 21 aprilie 2017, de la ora 18:00 severinenii se vor bucura de două dintre păpușile supradimensionate din Festivalul Internațional Puppets Occupy Street, organizat de Teatrul Colibri anual, între 25 august – 1 septembrie, păpuși pe care craiovenii le-au admirat în edițiile de Apă și Foc ale festivalului.

Cele două creații supradimensionate sunt realizate de scenografii Oana Micu și Tiberiu Toitan și vor fi prezentate la Severin în Parada Păpușilor gigantice, care se va desfășura pe strada Crișan.

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, de la ora 18:00 este programat, pe scenă la Colibri, spectacolul Inimă de piatră, după W. Hauff, scenariul şi regia Cristian Pepino, scenografia Cristina Pepino, cu actorii: Mugur Prisăcaru, Daniel Mirea, Oana Stancu, Alis Ianoş, Ionica Dobrescu, Rodica Prisăcaru, Iulia Cârstea. Muzica este semnată Dan Bălan. Spectacolul a fost distins cu premii, la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” de la Cluj-Napoca, a 11-a ediţie, 2012: diplomă pentru interpretarea rolului principal actriței Oanei Stancu şi premiu pentru calitatea muzicală a spectacolului.

Duminică, 23 aprilie 2017, la ora 11:00 publicul craiovean este așteptat la spectacolul Poveste despre Hansel și Gretel, după Frații Grimm, de și cu: Geo Dinescu, Marin Fagu și Mugur Prisăcaru. Puternică vizual datorită stilului steampunk, dar și atmosferei create de muzică și lumini, povestea este abordată din perspectiva relațiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste. Spectacolul a fost prezentat în decembrie 2016 la Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși DniproPuppetFest din Ucraina.

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica în intervalul 10:00 – 13:00. Preţ bilet: 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului. Să nu lăsăm păpușile să aștepte și din respect pentru copiii noștri să învățăm să fim punctuali! Așadar, după ora de începere a spectacolului, în sală nu vom mai putea intra.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.