Cultură
Pătura care citește

Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” a organizat, vineri, 8 iunie 2018, în părculețul de lângă Piața „Mihai Viteazul”, cea de-a treia ediție a proiectului „Pătura care citeşte”. Acțiunea a fost lansată la Timișoara, în 2013, de Biblioteca Județeană „Sorin Titel”, instituție care deține și marca înregistrată, iar din 2015 s-a desfășurat și la Craiova.

Proiectul s-a desfășurat în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, ediția a XXII-a, și a încheiat seria de acțiuni organizate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în perioada 1-8 iunie. La fel ca în cazul edițiilor anterioare, craiovenii au venit în număr mare în centrul Craiovei cu o carte și o pătură pentru a se bucura de aer curat, cărți, muzică, pictură pe față, literatură și artă. Indiferent dacă cei dornici de o repriză de lectură în aer liber au venit direct de la serviciu, de la școală sau de oriunde altundeva, și nu au avut asupra lor o pătură sau o carte, biblioteca le-a pus tuturor cititorilor la dispoziție cărți și pături. Pentru că anul 2018 este Anul Centenar, craiovenilor le-au fost rezervate mai multe surprize constând în cărți cu conținut istoric.

Alături de lectura în aer liber, participanții au fost invitați să viziteze expoziția de pictură realizată de membrii Cenaclului artiștilor plastici „Constantin Brâncuși” din Craiova. Locuri pe pătură le-au fost rezervate și elevilor de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Mario Bunică și Daria Cojocaru, cu intervenții muzicale, respectiv Cristiana Badea, recital de poezie, au susținut momente artistice în fața tuturor celor prezenți.

 

Surprize pentru craioveni

Angi Melania Cristea, profesor și scriitor, dar și alți scriitori au completat seria de surprize organizate de bibliotecă în cadrul acțiunii. Proiectul s-a încheiat prin organizarea unei tombole cu premii. Cincisprezece cititori au primit în dar cărți și materiale educative puse la dispoziție de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.  „Am continuat un proiect care atrage o mulțime de copii. Craiova a citit, din nou, pe pătură. Acum, la capătul celei de-a treia ediții, ținând cont de numărul mare de participanți, ne dorim ca cei mai mulți dintre ei să frecventeze biblioteca. Nu este un lucru rușinos să citești și să te informezi indiferent de spațiu. Credem că, indiferent de vârstă, toți cei care au luat cu asalt păturile sunt cât se poate de conștienți de rolul lecturii în formarea armonioasă a fiecăruia dintre noi”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”. Proiectul „Pătura care citește” s-a desfășurat în baza parteneriatului încheiat între Biblioteca Județeană „Sorin Titel” și Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și are menirea de a promova lectura într-un mediu nonformal și de a dezvolta și menține interesul pentru lectură.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.