Cultură
Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme se deschide la Craiova, în perioada 17-19 mai, în Piața “Mihai Viteazul”!

Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dolj și în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local, organizează în perioada 17-19 mai, în Piața “Mihai Viteazul” din Craiova, Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme.

Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme este organizat de Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei, și reunește aproximativ 40 de colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme din ţară (Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Arad, Tulcea, Bucureşti ş.a.) şi străinătate (Ucraina, Moldova). 

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri, 17 mai, începând cu ora 11.00, și va constitui un preambul la evenimentul anual Noptea Europeană a Muzeelor, ce se va desfășura în data de 18 mai.
Bijuterii cu pietre prețioase, precum rubine, safire și smaralde, sau semiprețioase cunoscute sau mai rare, cristale naturale montate în argint, confecționate manual, diverse minerale – vor putea fi admirate și cumpărate de craioveni, la Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme, în fapt un târg expozițional deschis în aer liber. 

Pe parcursul celor trei zile ale acțiunii: vineri, 17 mai - interval orar 11.00- 19.00, sâmbătă, 18 mai – interval orar 09.00-19.00 și duminică, 19 mai – interval orar 09.00-15.00, organizatorii vor asigura cele mai bune condiții, pentru ca publicul interesat de minerale, fosile și geme să aibe posibilitatea să se documenteze, să cunoască date și detalii despre obiectele expuse, fie că vorbim de sideful de la melcul paua, sau mai puțin cunoscutele pietre ca Jaspul bondar din Indonezia ori Larimarul din Republica Dominicană, sau alte obiecte destul de rare ca Eudialitul, care se găsește în Rusia ori provine din alte țări îndepărtate. 
Specialiștii, prezenți la târg, vor vorbi cu publicul vizitator, și le vor prezenta date despre pietrele expuse, povești legate de istoricul descoperirii lor, cât și despre utilizarea acestora nu numai ca obiecte de podoabă, ci și ca obiecte cu semnificații aparte.

Încântate în mod deosebit de Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme vor fi, cu siguranță, doamnele și domnișoarele, care vor gasi o multitudine de bijuterii: coliere cu atât de frumosul albastru al pietrei Lapis lazuli, brățări, broșe, cercei cu piatra lunii, aventurin, rubin, safir, chihlimbar ori jad, cristale naturale montate în argint, confecționate manual.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.