Cultură
„Versuri eminesciene în artele vizuale”, Muzeul de Artă Craiova

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită, miercuri, 15 ianuarie 2020, la Muzeul de Artă Craiova prin organizarea unui atelier de pictură în colaborare cu elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.

În acest sens, evenimentul „Versuri eminesciene în artele vizuale” îşi propune să transpună în culoare câteva din strofele poetului naţional, Mihai Eminescu. Având în vedere că de-a lungul timpului versurile poetului au avut o influenţă puternică asupra artelor din ţara noastră, participanţii la atelier vor avea posibilitatea să redea, potrivit imaginaţiei lor, stările sufleteşti sau peisajele din strofele lui Mihai Eminescu. Ziua Culturii Naţionale este marcată în fiecare an pe data de 15 ianuarie, ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu (1850 - 1889).

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.