Economie
Euro coboară sub 4,55 lei, pe fondul scăderii presiunii asupra leului

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,5452 lei/euro, în scădere cu 0,1% faţă de nivelul precedent, în condiţiile în care presiunea din piaţă asupra leului s-a redus, potrivit analiştilor.

Luni, BNR a afişat un curs de 4,5501 lei/euro. În ciuda scăderii cursului de marţi, euro rămâne în continuare aproape de pragul psihologic de 4,55 lei, la care a ajuns în 8 martie. De atunci, moneda europeană s-a menţinut în apropiere de acest nivel, chiar dacă a atins şi un vârf de 4,5654 lei, în 17 martie. Totuşi, presiunea asupra leului a scăzut începând de luni după-amiază, ceea ce ar putea sugera o apreciere suplimentară a monedei româneşti. "Deşi lichiditatea a fost relativ redusă, sesiunea de ieri (luni) ar putea sugera că interesul de cumpărare s-a temperat, într-un final, iar perechea (euro/leu) ar putea aluneca în jos de acum, după cum am mai afirmat în ultimele săptămâni”, arată un raport al ING Bank, publicat marţi. Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a menţinut a 4,2666 lei.  Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană. Totodată, cursul francului elveţian a scăzut la 4,2546 lei, de la 4,2562 lei.

Sursa: http://www,news.ro

Declaraţia zilei

"Eu am avut o discuție, și pe această cale vreau să îi mulțumesc lui Alexandru Dedu că s-a gândit la Craiova ca și oraș gazdă, FRH contactase șapte cele mai importante echipe ale lumii: Rusia, Franța, Danemarca, Norvegia etc" -  viceprimarul Craiovei Adrian Cosman.

Sondaj
Cine credeți că va câștiga funcția de primar al Craiovei în urma alegerilor parțiale din 11 iunie 2017?
Mario Ovidiu Oprea
Radu Preda
Mihail Genoiu
Claudiu Manda
candidat independent
candidat USR (fără nominalizare)
candidat ALDE (fără nominalizare)
© Copyright 2008 - 2017 Lupa. Toate drepturile rezervate.