Economie
Nemții de la Wielpütz Automotive își deschid fabrică la Craiova, 500 noi locuri de muncă vor fi create în Parcul High-Tech Craiova

500 noi locuri de muncă vor fi create în Craiova după ce nemții de la Wielpütz Automotive au decis să deschidă prima fabrică de producție din afara granițelor Germaniei tocmai în Bănie. Posturile vor fi ocupate în marea lor majoritate de femei.

Reprezentanții Wielpütz Automotive Germania au fost primiți la Dolj de conducerea Consiliului Județean Dolj, directorul High-Tech Industry Park, Dan Dașoveanu și primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu. “Dintre toate investițiile realizate de către o autoritate locală, cele mai apreciate de către comunitate sunt cele care generează locuri de muncă, iar această companie, al cărei sediu central se află în Hilden, va crea în primii cinci ani un număr de 500 de posturi. Pentru noi, acest demers înseamnă foarte mult și doresc să-l asigur pe partenerul nostru din Germania de întreaga noastră deschidere și susținere. Wielpütz este cel de-al 15-lea investitor cu care High-Tech Industry Park a încheiat un contract de închiriere sau superficie. În total, aceste 15 companii și-au asumat realizarea unor investiții în valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro și crearea unui număr de peste 1.500 de locuri de muncă. În ceea ce privește High-Tech Industry Park, Consiliul Județean Dolj are în derulare procedura pentru atribuirea contractului de execuție a rețelelor exterioare de drumuri și de utilități, contract cu o valoare estimată de aproape 11 milioane de lei”, a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Nemții susțin că au ales Bănia pentru deschiderea noii fabrici de producție după ce au testat piața și în Mureș. “Sunt foarte fericit că astăzi în Craiova căutarea unei noi locații pentru prima noastră investiție în străinătate a fost realizată cu succes. Dorim să mulțumim tuturor partenerilor, pentru cooperarea profesională și foarte prietenoasă, pentru această locație care ne-a oferit certitudinea că este cea mai bună decizie. Căutam o locație pentru producție în România de ceva vreme. Am avut primele discuții pentru o locație în județul Mureș și am fost acum opt săptămâni pentru prima dată în județul Dolj și când am văzut această regiune am căutat șase locații de producție. Trebuie să spunem că ne-am simțit ca acasă aici în Craiova după prima discuție, am plecat cu un sentiment foarte bun în Germania și acum patru săptămâni ne-am decis să depunem intern candidatura pentru locația High-Tech Industry Park și astăzi am reușit să închidem această candidatură și de aceea vă aducem mulțumiri. Firma Wielpütz are o tradiție de peste o sută de ani, paleta de produse pornește cu sisteme simple, de la îndoire fire de metal până la sisteme de alimentare sau răcire high-tech pentru motoarele de combustie. Clienții noștri principali sunt toate numele de renume mondial Daimler, Ford, BMW, General Motors. Trebuie să spune foarte deschis că am ajuns ca în Germania să nu ne mai putem extinde și de aceea am decis să mergem în străinătate”, a explicat Volker Schlegel, reprezentantul legal al firmei Wielpütz Automotive. Directorul High -Tech Industry Park Craiova susține că semnarea contractului de închiriere reprezintă principala investiție realizată de o firmă importantă în ultimii doi ani și jumătate din România. „A fost semnat contractul de închiriere pentru 30.000 metri pătraţi în Parcul High Tech Industry Park, cu firma germană Wielputz din Hilden. Este, poate cel mai important eveniment pe investiţii în România ultimilor doi ani şi jumătate”, a precizat Dan Daşoveanu, directorul High -Tech Industry Park Craiova.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.