Economie
Premierul Sorin Grindeanu a vizitat fabria Ford România înainte de începerea angajării a 976 de persoane pentru producția modelului EcoSport

Premierul României Sorin Grindeanu a vizitat, vineri dimineață, uzina Ford România de la Craiova, la două zile după ce conducerea companiei americane a anunțat că va angaja încă 976 de persoane, pregătindu-se pentru producția noului model EcoSport, ce va începe în toamna acestui an.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu s-a aflat pentru prima oară la Craiova, el având o întrevedere cu Steven Armstrong, vicepreședinte și director operațional Ford Europa, precum și cu Andrew McCall, vicepreșsedinte Relații Guvernamentale Ford Europa, în prezența conducerii uzinei, respectiv a lui John Oldham, președinte Ford Romania. “Am ținut să vin la Craiova pentru a saluta ceea ce de fapt se va întâmpla în perioada următoare, și anume extinderea companiei în Craiova prin angajarea a aproape o mie de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de încurajare. E foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în țara noastră un mediu atractiv, să putem să venim în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis, așa cum e cazul Fordului la Craiova, într-un mediu proprice să se poată dezvolta iar acest mediu l-au găsit. Încă o mie de oameni, dacă vorbim direct de companie, și mulți alții pentru suplierii care vor da subansamble pentru Craiova. Înțeleg că în această toamnă se va intra pe linie de producție a unui nou autovehicul, ăsta e un lucru bun. Am discutat ceea ce am discutat în ultimele zile aproape peste tot pe unde am fost, despre infrastructură și despre problema pe care o are Craiova legată de infrastructură”, a precizat Sorin Grindeanu. Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajați va începe în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. “Suntem foarte mândri de echipa noastră și de progresul înregistrat în ultimele luni ale acestui an și suntem foarte bucuroși să primim în uzina noastră încă 976 de noi angajați în vederea pregătirii producției modelului EcoSport a cărui lansare va fi în toamna acestui an. Am avut ocazia ca înainte de vizită să putem avea o discuție cu domnul premier care a fost extrem de productivă, suntem foarte mulțimiți de suportul pe care l-am primit din partea Guvernului și al autorităților locale și așteptăm cu nerăbdare să avem o lansare cu succes, să creștem în continuare afacerie noastre și prezența noastră aici”, a precizat Steven Armstrong.  

Conform Ford România, investiția în adaptarea producției viitorului Ford EcoSport se ridică până la 200 de milioane de euro. Trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ îmbunătățite, iar 220 de roboți noi vor crește eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie. În acest moment, Ford EcoSport este produs și exportat din India.

 

 

 

 

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.