Economie
Vasilescu: Îi rog pe cei din administraţia publică locală să negocieze cu sindicatele salariile pe noua lege a salarizării

Ministrul desemnat al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat joi, la Parlament, că îi roagă pe cei din administraţia publică locală să înceapă discuţiile cu sindicatele, pentru a negocia valoarea salariilor pe noile grile, în condiţiile în care, de la 1 iulie, o să intre în vigoare legea salarizării.

„A fost promulgată legea salarizării şi îi rog pe toţi cei din administraţia publică locală să înceapă demersurile, să discute cu sindicatele, pentru că, de luna viitoare, ar trebui deja să se ia salariile negociate pe noua lege a salarizării unitare. De la 1 iulie intră toată administraţia publică locală, nu doar demnitarii, şi trebuiesc făcute şedinţele de consilii locale şi judeţene ca să se aprobe salariile”, a afirmat ministrul desemnat al Muncii. Lia OlguţaVasilescu a susţinut că, „la ora actuală, sunt persoane cu studii superioare care pot avea salarii mai mici decât cei cu studii medii, ceea ce e clar că nu e cazul să mai rămână aşa”. În ceea ce priveşte posturile îngheţate din administraţia publică locală, deputatul PSD a spus că angajările se vor bloca până la începutul anului. „Eu cred că nu este nicio instituţie disperată acum să mai facă angajări, să nu aibă oameni”, a completat ministrul desemnat al Muncii.

Potrivit Legii salarizării în sectorul public, salariile angajaţilor din administraţia locală vor fi stabilite de către fiecare unitate administrativ-teritoriale, cu condiţia ca cel mai mare salariu al unui funcţionar să nu depăşească salariul viceprimarului, iar cel mai mic să nu fie sub salariul minim pe economie.

Sursa: News.ro

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.