Eveniment
Cosmin Mirea, învestit în funcția de comandant al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova

Lt. Col. Cosmin Mirea a fost învestit în funcția de comandant al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, festivitate ce a avut loc la sediul instituției din Craiova. Absolvent de liceu militar și al Academiei de Poliție A.I. Cuza București, Cosmin Mirea are o experiență  este de peste 15 ani, fiind încadrat în cadrul grupării din anul 2003.

Prezent la eveniment, inspectorul general al jandarmeriei Roamâne, colonelul Ionuț Cătălin Sindile s-a declarat mulțumit de faptul că la Craiova este o echipă tânără, ca de altfel toată echipa de conducere a Jandarmeriei Române. „Sper ca această echipă să nu dezamăgească și să fiți alături de ea. Orice om poate să greșească, rugămintea este să fiți alături de ei, să-i ajutați, iar obligația din partea noastră este să servim comunitatea din care facem parte”, a precizat inspectorul general Sindile.  Lt col Cosmin Mirea a preluat conducerea instituției din luna august, după ce a câștigat concursul la care au mai participat alți trei candidați. „Aveam aproape două luni jumătate de când fusesem numit în funcția de adjunct când am fost anunțat că voi rămâne singur la conducere, domnul Dina anunțându-mă ca se va pensiona. Nu mi-a fost teamă, deși responsabilitățile erau imense. Sunt ofițer de carieră, dar de pe această funcție trebuie să gestionezi mai multe linii de muncă, în care nu ești foarte bine pregătit, gen financiar, logistică, resurse umane, dar aici este echipa care m-a susținut. Pe data de 1 agust am preluat comanda acestei unități, poate nimic nu este întâmplător, 1 august fiind ziua în care m-am născut. Responsabilitatea este mare pentru că această unitate este una strategică pe segmentul ordinii și siguranței publice, este o unitate care de-alungul timpului și-a câștigat un loc în rândul unităților din Jandarmeria Română, datorită colectivului și conducătorilor acestei instituții. Atat eu cât și colegul meu Botan nu am putea face performanță dacă nu am avea lângă noi o echipă puternică. Vă asigur pe toți că această echipă, chiar dacă este tânără, este dornică de muncă, este dornică de perfecționare și sunt convins că ne vom desfășura activitatea cu rezultate bune”, a declarat Mirea. Adjunctul comandantului va fi locotenent-colonelul Emanuel Botan, care deși activează doar de un an la gruparea din Craiova, are o experiență de peste 18 ani de activitate. La eveniment au mai fost prezenți reprezentanți ai autorităților județene și locale, Înalt Preasfințitul Irineu, cât și reprezentanți ai poliției și pompierilor.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.