Învăţământ
50 de ani de învăţământ economic universitar

Joi, 27 octombrie 2016, ora 16:00, va avea loc în Sala Albastră din Clădirea Centrală a Universității din Craiova, festivitatea prilejuită de sărbătorirea a 50 de ani de la înființarea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Craiova.

La acest eveniment deosebit vor participa cercetători şi cadre didactice de la mari universităţi europene din Marea Britanie, Germania, Italia, Grecia, dar şi membri marcanți ai instituţiilor româneşti de prestigiu în domeniu precum prof. univ. dr. Nicolae Istudor (Rector, Academia de Studii Economice București) şi prof. univ. dr. Gheorghe Zaman (Institutul de Economie Națională - Academia Română). Facultatea noastră este onorată să aibă ca oaspeţi, cu această ocazie, delegaţi din toată ţara, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș, Universitatea Româno-Americană.  

Alături la eveniment ne vor fi partenerii din mediul de afaceri: Ford România, Automobile Dacia S.A., BCR Craiova, BRD – GSG, S.C. Mercur S.A. Craiova, ELPRECO S.A. Craiova etc.În data de 5 octombrie 1966, primii 166 de studenţi au alcătuit prima generaţie educată în domeniul ştiinţelor economice la Craiova, sub coordonarea prof. univ. dr. Constantin Botea, decanul facultăţii. Studenţii au fost înscrişi la forma de învăţământ de zi, la una dintre cele trei secţii (specializări): Economia industriei, construcţiilor şi transporturilor; Contabilitate; Economia agriculturii. Azi, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor are 3.500 de studenţi şi 30 de programe de licenţă şi master. De asemenea,  rezultatele cercetării au fost publicate în cele mai importante reviste de specialitate.

Declaraţia zilei

"Eu am avut o discuție, și pe această cale vreau să îi mulțumesc lui Alexandru Dedu că s-a gândit la Craiova ca și oraș gazdă, FRH contactase șapte cele mai importante echipe ale lumii: Rusia, Franța, Danemarca, Norvegia etc" -  viceprimarul Craiovei Adrian Cosman.

Sondaj
Cine credeți că va câștiga funcția de primar al Craiovei în urma alegerilor parțiale din 11 iunie 2017?
Mario Ovidiu Oprea
Radu Preda
Mihail Genoiu
Claudiu Manda
candidat independent
candidat USR (fără nominalizare)
candidat ALDE (fără nominalizare)
© Copyright 2008 - 2017 Lupa. Toate drepturile rezervate.