Învăţământ
An de nota 10(zece) pentru învățământul doljean

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a prezentat rezultatele obținute de elevi și profesori în anul 2018. Monica Sună, inspector școlar general, a declarat că anul 2018 a fost unul foarte bun pentru învățământul doljean.

Învățământul doljean se clasează pe podium în acest an, rezultatele obținute de elevii și cadrele didactice din Dolj fiind excelente. "Pentru noi a fost un an foarte bun. În județul nostru s-au desfășurat patru etape naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare: germană(pentru prima dată în Craiova), chimie, studii teoretice muzicale și sesiunea națională de comunicări științifice la biologie. Avem un parteneriat viabil cu Universitatea din Craiova, suntem privilegiați, cei de acolo sprijinindu-ne de fiecare dată și în special olimpiada de chimie ar fi fost foarte greu de organizat fără ajutorul Universității din Craiova. De asemenea, rezultatele obținute de colegii nostri, cadrele didactice, la examenele de titularizare au fost bune, astfel că suntem top trei la nivel național. Am avut scoase la concurs zece posturi întregi pentru care s-au înscris 1111 candidați iar rezultatele au fost foarte bune: am avut nouă note de zece. Rezultate excepționale au fost obținute și la examenul de definitivare în învățământ, Doljul fiind pe locul al doilea la nivel național. Aceste rezultate ale cadrelor didactice și faptul ca în Dolj, la catedră, sunt profesori calificați in proporție de 95% se reflectă în rezultatele obținute de elevi la cele două examene naționale, cel de evaluare si bacalaureat. Am avut copii excepționali care au obtinut note maxime, la cel de evaluare 24 de elevi cu medii de zece, iar la bacalaureat două fete au reușit punctajul maxim", a explicat Monica Sună. Inspectoratul școlar este implicat în reducerea ratei abandonului școlar, fiind partener în zece proiecte, care au scop reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu. Ca grup țintă sunt preșcolarii și cei care nu și-au terminat studiile, ca exemplu fiind programul "A doua șansă".

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.