Învăţământ
Armata, promovată în şcoli

Elevii Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova au desfășurat activități de promovare a învățământului militar în rândul elevilor din Calafat, Segarcea, Caracal, Râmnicu Vâlcea,  Drobeta Turnu Severin, Alexandria, Videle, Caransebeş, Recaş şi Timişoara. Pandurii au răspuns intrebărilor celor interesați să urmeze o carieră militară și au dat amănunte despre viața de elev a unui liceului militar.

În contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, s-au desfăşurat activităţi intense de promovare a imaginii Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova în şcoli din judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman, Caraş-Severin şi Timiş. Elevi ai colegiului, cu sprijinul reprezentanţilor Biorurilor de Informare Recrutare din cadrul Centrelor Militare Judeţene şi Zonale, au promovat învăţământul militar în rândul elevilor din Calafat, Segarcea, Caracal, Râmnicu Vâlcea,  Drobeta Turnu Severin, Alexandria, Videle, Caransebeş, Recaş şi Timişoara şi au răspuns întrebărilor celor care doresc să urmeze cariera militară. Pandurii au trăit o experienţă, după cum au mărturisit, cu impact puternic pe care, cu siguranţă, îşi doresc să o repete.  Ei au întâlnit  elevi curioși  să afle ce se întâmplă într-un colegiu militar și i-au cunoscut și pe cei care își doresc să urmeze cursurile colegiului militar craiovean. Elevii claselor a VIII – a din unităţile şcolare vizitate au aflat amănunte despre programul zilnic al pandurilor, despre ceea ce armata îi oferă unui tânăr aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă şi despre ce înseamnă a fi elev de liceu militar. Elevii vladimireşti le-au povestit celor interesaţi că tot ceea ce se petrece într-un colegiu militar este, de fapt, un mod de viaţă, în care se împletesc rigurozitatea, seriozitatea, dinamismul şi sacrificial şi le-au transmis că dacă îşi doresc  cu adevărat vor reuși să-şi împlinească visul de a intra în marea familiile a elevilor militari.    

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.